Služba za zajedničke poslove BiH: Traže 16 miliona KM za obezbjeđenje i gošćenje funkcionera BiH

ZVORNIK

Služba za zajedničke poslove BiH: Traže 16 miliona KM za obezbjeđenje i gošćenje funkcionera BiH

 

Služba za zajedničke poslove Bosne i Hercegovine u narednoj godini za organizovanje večera, prijema i druge ugostiteljske usluge, kao i za obezbjeđenje u institucijama BiH planira da iz Budžeta BiH zatraži čak 16,1 milion maraka, piše Capital.

Naime, iz Budžeta će za održavanje, obezbjeđenje i ugostiteljstvo u institucijama BiH biti izdvojeno 16,1 milion maraka, dok za modernizaciju objekata planiraju nešto više od million KM. 

Dragi naši, kod nas možete iznajmiti autobuse za vanlinijski prevoz kapaciteta od 19 do 57 mjesta…Putujte udobno i sigurno na sve destinacije…Vaše je samo da kažete vrijeme polaska i destinaciju, sve ostalo je naša briga…Vaš EP oil!

 – Za povećanje nivoa bezbjednosti u institucijama BIH odnosi se oko 14 miliona maraka, dok se za povećavanje nivoa održavanja servisiranja planira oko dva miliona KM. Ovaj projekat se odnosi i na nabavku nove opreme za obezbjeđenje i održavanje unutrašnjih objekata, posebno novokupljenih objekata – stoji u program rada za 2022. godinu Službe za zajedničke poslove BiH.

Kako je istaknuto Služba je između ostalog nadležna i za pružanje ugostiteljskih usluga u obliku organizovanja raznih prijema, večera, domjenaka, a sve na zahtjev institucija BiH, te uz njihovu finansijsku podršku. 

Vaš Shooter!

 – U pogledu Odsjeka za ugostiteljstvo, tokom 2022. godine ulagaće se znatna finansijska sredstva i za nabavku opreme i za proširenje broja korisnika, obzirom da je, tokom 2018. i 2019. godine, Služba u svoju nadležnost pružanja usluga preuzela veliki broj novih objekata – navedeno je u Programu rada. 

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja u sljedećoj godini, Služba planira investicije u infrastrukturu, a sve, kako tvrde, u cilju poboljšanja nivoa radnih uslova u institucijama BiH, te povećanja kvaliteta i efikasnosti pružanja usluga za tehničko funkcionisanje pomenutih institucija. 

Programom rada za 2022. godinu je planirana i konzervacija vile “Aurora” u mjestu Trsteno u Hrvatskoj, a koja je u vlasništvu BiH. 

Takođe je planirana i konzervacija i sanacija nacionalnog spomenika u vlasništvu BiH, rezidencije “Konak”. 

“Konzervaciju i sanaciju je neophodno odraditi što prije, budući da je objekat u lošem stanju”, istaknuto je u Programu. 

Služba se ovim programom obavezala da će u narednoj godini uveliko raditi na poboljšanju svojih usluga, posebno u sektoru ugostiteljstva i tekućeg održavanja objekata. 

(Izvor: capital.ba)

FOTO: Ilustracija, agencije