Dušan Pejić iz Srebrenice osvojio nagradu Matice srpske

SREBRENICA

Dušan Pejić iz Srebrenice osvojio nagradu Matice srpske

Najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija Matica srpska je jednoglasnom odlukom šestočlanog žirija odlučila je da ovogodišnju Nagradu Ljubomir Stojanović dodijeli Dušanu Pejiću, sa Filozofskog fakulteta iz Pala, za rad Jezičko-stilske dominante u romanu „Naše tamnovanje“ Jezdimira Dangića.

Dušan Pejić svojim radom istakao se kroz osnovnu i srednju školu, a proglašen je najboljim studentom Univerziteta Istočno Sarajevo.

Pejić je bio najbolji student Filozofskog fakulteta na Palama, Кatedra za srbistiku – srpski jezik i književnost koji je osnovne studije završio sa prosjekom 10 kao i najmlađi guslar koji iza sebe ima niz uspjeha, a i dalje je skroman mladić koji svojim radom, rezultatom najbolje govori o sebi.

Završio je master studije, prije nekoliko dana upisao je jubilarnu 70 ocjenu 10 na prvoj godini doktorskih studija u Beogradu, a ova nagrada još jednom je pokazala o kakvom stručnjaku se radi i da je trud tokom školovanja primijećen i prepoznat.

Кroz pripravnički staž u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, Pejić se takođe pokazao kao profesionalac i kolega, te su i očekivanja da jedan ovakav kadar dobije i stalno radno mjesto na kojem se može usavršavati i dati svoj doprinos nauci i jeziku.

Uručenje nagrade biće održano 1. novembra u 12 časova u Svečanoj sali Matice srpske.

(Izvor: FB ESrebranica)