Još jedan veliki uspjeh mlade bokserke „Obilića“ iz Zvornika – Sari Ćirković „Vojvođanska zlatna rukavica“

BORILAČKI SPORTOVI ZVORNIK

Još jedan veliki uspjeh mlade bokserke „Obilića“ iz Zvornika – Sari Ćirković „Vojvođanska zlatna rukavica“

Mlada Sara Ćirković, takmičarka BK „Obilić“ iz Zvornika, postigla je još jedan veliki uspjeh. Ona je osvojila prvo mjesto na takmičenju „Vojvođanska zlatna rukavica“, koje je održano u Subotici, takmičeći se za reprezentaciju Srbije. Ona je u kategoriji do 50 kilograma u finalu savladala predstavnicu Rusije, jednoglasnom odlukom sudija.

Zbog ubjedljivog trijumfa u finalu ovog takmičenja, ona je ponijela epitet najbolje takmičarke u ženskoj konkurenciji i pripao joj je pehar koji je uručio gradionačelnik Subotice.

Na takmičenju je učestvovalo više od 200 takmičara iz 20 klubova.

– Sara je upisala svoje ime u istoriju osvajača ovog prestižnog trofeja i pokazala dobru formu pred evropsko prvenstvo. Konkurencija je bila izuzetno jaka jer su učestvovale 22 takmičarka iz Rusije i dosta svjetskih i evropskih šampionki. Ovo je ogroman uspjeh za naš klub i grad Zvornik. Na ovom turniru ženska reprezentacija Srbije ostvarila je jako dobar rezultat. Osvojene su po jedna zlatna i srebrna te dvije bronzane medalje, kao i trofej za najbolju bokserku turinira – rekao nam je Mirko Ždralo selektor reprezentacije Srbije i trener BK „Obilić“.

(Za infobirac.net – D. Gajić)