U duelu sa Kozarom Drina upisala drugu prvenstvenu pobjedu

FUDBAL ZVORNIK

U duelu sa Kozarom Drina upisala drugu prvenstvenu pobjedu

 

U duelu starih prvoligaških rivala fudbaleri Drine su pred svojim navijačima savladali Kozaru iz Gradiške. 

Prvu priliku na meču imali su gosti u 3. minutu kada je poslije udarca Malbašića loptu glavom sa gol linije izbacio Tvrdišić. U 15. minutu odličnu akciju domaćih je počeo Ćulum, te nakon duplog pasa izbacio na lijevu stranu Tvrdišića, koji je ubacio u srce gostujućeg šesnaesterca gdje je na loptu natrcao Rakić, međutim šutirao je zamalo preko gola.

Pet minuta kasnije Šerčević je sutirao sa sesnaest metara, a Modić krajnjim naporom odbranio njegov udarac. Nakon toga prilike za Drinu su imali Andrić i i Šerčević, koji glavom nisu uspjeli da savladaju Modića.

U 29. minutu tim iz Zvornika dolazi do prednosti. Korner sa lijeve strane je izveo Šerčević, u kaznenom prostoru gostiju se sjajno snašao Ćulum, prihvatio loptu te šutirao sa sedam metara i poslao loptu iza Modićevih leđa. Nakon pogotka domaći su nastavili sa ofanzivom, a udarce Markovića i Rakica odbranio je Modić, kao i Ćuluma, koji je nakon odlične akcije šutirao sa dvadesetak metara, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćeg tima.

U drugom poluvremenu Drina je krenula još ofanzivnije, a u 54. minutu Tadić je sa nekoliko odličnih driblinga izbacio kompletnu odbranu gostiju i uposlio Rakića na sedam metara. Napadač domaćih je šutirao, ali je Runić izblokirao udarac i spriječio siguran pogodak. 

U 59. minutu Drina stiže do drugog pogotka. Na dvadesetak metara od gostujućeg gola loptu je prihvatio Tadić, koji je idealno uposlio Tvrdišića, koji je ulazio u šesnaesterac iskosa sa lijeve strane, uslijedio je udarac sa desetak metara nakon kojeg je pogodio gostujuću mrežu.

Nakon drugog pogotka domaćih terensku inicijativu su preuzeli gosti, pa su u dobrim prilikama bili Pepić i Govedarica, ali je Ružić bez većih problema zaustavio njihove udarce. U 82. minutu Malbašić je snažno šutirao sa dvadesetak metara, međutim Ružić je bio još jednom siguran. Dva minuta kasnije Đurić je pokušao da savlada Ružića, koji je bio uspješniji u ovom duelu.

Najbolju priliku gosti su imali u 87. minutu kada je Šikanjić šutirao sa desetak metara iskosa sa lijeve strane, Ružić je odbranio njegov udarac, a odbijena lopta je došla do Lolića, koji je šutirao sa sedam metara iskosa sa lijeve strane pravo u Ružića.

DRINA – KOZARA

 2 : 0  (1 :0 )

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 300. Sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža). Strijelci:  Ćulum u 29. minutu za Drinu.  Žuti kartoni: Tvrdišić (Drina, S.Veljkić (Kozara).

DRINA: Ružić, Tvrdišić, Ćulum, Andrić (od 89. Ristović), Tadić (od 89. Alić), Rakić (od 83. Rakić), Marković, Šarčević (od 89. Erić), Stanišić, Jokić, Knežević (od 83. Gavrović).

KOZARA: Modić, S.Veljkić, Bobić, Hamzić, Lolić, Matić (od 54. Đurić), Malbašić, Govedarica (od 83. Pejić), D.Veljkić (od 62. Pepić), Šikanjć, Runić.

 

(infobirac.net)