Priredba u čast prvačića – U Vlasenici prvačiće obradovali poklonima i svečanim dočekom

VLASENICA

Priredba u čast prvačića – U Vlasenici prvačiće obradovali poklonima i svečanim dočekom

 

Đaci – prvaci su svečano dočekani u školi u čijim klupama će sticati znanje narednih devet godina. Pod lipama u dvorištu vlaseničke Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ redale su se pjesmice i recitacije koje su za dobrodošlicu novim đacima, uz pomoć svojih nastavnika, pripremili njihovi stariji drugari.

Direktorica Danka Milić Кezunović je malim đacima poželjela radosne i uspješne školske dane.

– Ovo je izuetano važan dan za svakoga u njegovom životu, kao što je važan za đake, važan je i za njihove roditelje. Svi sa nestrpljenjem, uzbuđenjem, pa pomalo i zebnjom, očekuju kako će im proteći školski dani. Sigurna da će naše učiteljice, koje vode prve razrede,: Vesna Đurić, Milanka Radovanović i Milica Stanimirović učiniti sve da naši đaci u školu dolaze sa osmijehom i da iz nje izlaze radosni i da uvijek sa nestrpljenjm očekuju kada će doći i vratiti se u svoje školske klupe – ističe direktorica vlaseničkog “Vuka”.

Ona se nada da će nastava u ovoj školskoj godini teći bez rigoroznijih mjera.

– Mi se nadamo da će ova školska godina biti drugačija od prethodne dvije, da ćemo se svaki dan družiti u svojoj školi. Zaista je to jedno neprocjenjivo znanje koje se stekne u učionici, sa svojim nastavnicima, i ne može se porediti, bae sad-zasad,  sa onim koje se stiče onlajn putem, ma koliko se i učenici i nastavnici trudili da budu aktivni i ažurni u izvršavanju svojih obaveza – zaključila je Milić Кezunović.

Načelnik Miroslav Кraljević i Opštinska uprava su  i ove godine za prvačiće obezbijedili prigodne poklone.

– Ove godine, to je školski pribor koji će im biti najpotrebniji u njihovim prvim  školskim danima. Prvačićima i njihovim roditeljima želim svu sreću, što bolji uspjeh, da iz osnovne škole ponesu što bolje znanje,  da se što bolje pripreme za sljedeći stepen i sve ono što ih u životu čeka – istakao je Goran Đurić, predsjednik Skupštine opštine Vlasenica.

On napominje da je u proteklom periodu Opština uložila velike napore kako bi poboljšala uslove školovanja.

– Mi smo u posljednje dvije godine izdvojili značajna materijalna sredstva za renoviranje i stavaranje što boljih uslova za obrazovanje i vaspitanje naših učenika. Prošle godine, prvačići su se, iz obdaništa gdje su im više godina bile učionice, vratili pod krov osnovne škole.  Prostorije u prizemlju su kompletno renovirane, opremljene i učenicci prvih razreda zaista imaju fenomenalne uslove za rad – smatra Đurić.

Šestogodišnja Đulijana Đurić srećna je što polazi u prvi razred.

– U školi mi je baš lijepo. Dobili smo poklone i upoznali smo učiteljicu Milicu.  U školi ćemo da učimo, da se družimo i ja ću biti baš dobar đak – odlučna je mala Jana.

Sa Đulijanom u razred kreće i Matija Кovačević.

– Prvi dan u školi mi je bio baš dobar, a ja ću biti bolji đak od svog brata Makarija – siguran  je plavokosi prvačić.

U školskoj 2021/22. u klupe u vlaseničkoj osnovnoj školi sješće  71 đak – prvak.

infobirac.net