Srebrenica: Nagrađeni vlasnici najljepših balkona i dvorišta

SREBRENICA

Srebrenica: Nagrađeni vlasnici najljepših balkona i dvorišta

FOTO: Srebrenica – ilustracija, arhiv

 

I ove godine Turistička organizacija Srebrenica organizovala je već tradicionalno takmičenje pod nazivom „Biramo najljepše dvorište i balkon“.

Direktor Turističke organizacije Srebrenica Bojan Pejić kaže da se na konkurs prijavio veliki broj sugrađana i da su svi nagrađeni zahvalnicama, a oni najbolji i nagradama.

 – Zahvalilo bih se svima koji su uzeli učešće u našem pozivu i na taj način podstakli i druge da uređuju svoja dvorišta i balkone i prikazuju Srebrenicu na ljepši način. Veliki broj naših građana, kako u urbanom rako i ruralnom dijelu opštine, ima zaista prekrasna dvorišta i balkone. Time oni ovaj grad čine ljepšim i privlačnijim, a simbolične nagrade su podsticaj za još bolje uređenje balkona i vrtova i više učesnika u ovom takmičenju – istakao je Pejić.

U kategoriji najljepših balkona, prvo mjesto pripalo je Nevenki Pajić, odnosno nagrada od 50 KM, drugo Milanu Marjanoviću, 30 KM i treće mjesto Centru za mentalno zdravlje Srebrenica u iznosu od 20 KM. U kategoriji najboljih dvorišta, prva nagrada pripala je Mevlidi Gušić, druga nagrada otišla je u ruke Šuhre Merdžić, a treća nagrada uručen je Idrizu Begiću. I za ovu kategoriju nagrade su bile 50, 30 i 20 KM.

(Izvor: FB ESrebrenica)