БРАТУНАЦ

Bratunac: Poslovna zona prilika za nova radna mjesta

Bratunac: Poslovna zona prilika za nova radna mjesta

IMG b8275883f60745ccc837a5fe7d15500d V

 

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske, Vjekoslav Petričević, sastao se u Bratuncu sa načelnikom ove opštine Srđanom Rankićem i predsjednikom opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem.

Oni su analizirali trenutne aktivnosti, po pitanju zvaničnog puštanja u promet novoizgrađenog mosta i carinskog terminala, dok su se posebno osvrnuli na razvoj slobodne industrijske zone u Bratuncu.

beoprom 2

 – Imali smo ovakvih sastanaka u proteklom periodu, ali smo sada izdefinisali određene aktivnosti, koje ćemo sprovoditi. Sve obaveze koje je imala naša opština, odrađene su. Završeno je sve što se tiče lokaliteta slobodne zone. Možda možemo čak i na sljedećoj sjednici Vlade Republike Srpske očekivati da će taj predmet biti na dnevnom redu, upućen ispred Pravobranilaštva, da bi se donijela odluka o utvrđivanju opšteg interesa za tu slobodnu zonu – rekao je Rankić, podsjetivši da je opština obezbijedila finansijska sredstva kako bi se izvršila eksproprijacija tog zemljišta.

Bilbord bridge

Rankić je informisao medije da za sada postoji određen broj privrednih subjekata, koji su zainteresovani da otvore svoje proizvodne pogone u slobodnoj zoni. Prema njegovim riječima radi se o privrednim subjektima iz Republike Srpske, Republike Srbije, te postoji i određen broj privrednih subjekata iz zemalja Evropske unije.

Ministar Petričević je nakon razgovora uputio zahvalnost domaćinu sastanka, načelniku Rankiću, rekavši da će se Ministarstvo privrede i preduzetništva aktivno uključiti po pitanju završetka projekta opravdanosti elaborata same poslovne zone.

zo zi 1

 – Nakon toga ćemo takvu jednu informaciju uputiti na Vladu Republike Srpske i dalje prema Vladi Republike Srbije, shodno zaključcima sa zajedničke sjednice Vlada, gdje imamo obezbijeđenih 10,5 miliona evra za infrastrukturu u poslovnim zonama Podrinja – rekao je ministar Petričević.

Petričević je istakao da je sa načelnikom razgovarao o tradicionalnoj manifestaciji Dani Srpske u Srbiji, koja će biti održana u septembru, a gdje će se govoriti o poslovnim industrijskim zonama Republike Srpske, sa akcentom na poslovne zone u Podrinju.

239243937 2943044629250992 7262875735008380172 n
Vaš Shooter!

 – Dogovoreno je da načelnik uzme svoje učešće u prezentovanju uslova poslovanja u njegovoj lokalnoj zajednici, sa druge strane tu će svakako biti uključeni određeni privrednici koji će imati svoje panele po tom pitanju. Prije svega oni koji posluju u Republici Srpskoj, a sjedište im je u Republici Srbiji. Upravo zbog kvalitetnije promocije njihovih iskustava koje ćemo zajednički objediniti u cijelom ovom procesu – ocijenio je Petričević.

Tokom sastanka, načelnik Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, složili su se da postoji odlična saradnja između ove dvije opštine, te da oni, kao predstavnici lokalne vlasti imaju jedan zajednički cilj, a to je ostanak stanovništva na ovim prostorima.

vidikovac

 – Opština Bratunac i opština Ljubovija su naslonjene jedna na drugu. Isprepletani smo po mnogim pitanjima, od obrazovanja, privrede, razvoja turizma, do niza drugih aktivnosti. Nadam se još boljoj saradnji. Ovaj razgovor je značajan za nas. Cilj nam je stvoriti bolji ambijent za građane, po svakom pitanju – izjavio je Jovanović.

 – Zajednički radimo. Imamo česte sastanke i dogovore i želimo da kompletno ovo područje na neki način zajednički podignemo u smislu privrednog razvoja i ostanka stanovništva. Očekujemo ubrzan razvoj ovih projekata, što će svakako značiti stanovništvu Bratunca i Ljubovije – zaključio je Rankić.

Petričević je na kraju sastanka naveo da je otvaranje novoizgrađenog mosta Bratoljub moguće očekivati u prvoj polovini sljedećeg mjeseca.

208413372 2976843275773750 945740198094535453 n
Euro Petrol Oil saobraća svakodnevno na liniji Bijeljina-Budva preko Zvornika,Vlasenice, Sokoca, Foče, Trebinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta do Budve.
Polazak iz Bijeljine je u 17:45 h, a iz Zvornika u 19:00h.

(Za infobirac.net – M. Davidović)