АЛУМИНАЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

Masovna akcija vakcinacije radnika „Alumine“

Masovna akcija vakcinacije radnika „Alumine“

Noseca fotografija

 

U velikoj akciji imunizacije, u utorak i srijedu, koja je organizovana u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Zvorniku, vakcinisano je oko 200 radnika privrednog društva „Alumina“, koji su imali na raspolaganju tri vrste vakcina – „fajzer“, „sinofarm“ i „sputnjik V“.

– Ovo je dobar gest rukovodstva „Alumine“ – rekla nam je dr Cvijeta Ostojić-Vasić, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Zvorniku, čiji je mobilni tim uključen u akciju vakcinacije radnika najvećeg zvorničkog kolektiva.

Među zaposlenima koji su se prijavili za vakcinaciju su radnici iz skoro svih procesa rada najvećeg zvorničkog kolektiva.

Predstavnici Higijensko epidemioloske sluzbe Doma zdravlja

Milorad Milovanović iz službe Ulazno-izlazna kontrola, kaže da se za vakcinaciju odlučio prvenstveno zbog sigurnosti.

-Osjećam se dobro, vakcina ništa ne boli, preporučujem svima da se vakcinišu – kazuje ovaj mladi radnik.

Mirko Filipović, radnik Energane, kaže da kod njega nije bilo dileme da li treba da se vakciniše.

-Odlučio sam se za vakcinu „fajzer“, nedavno sam postao otac i u vakcinaciji vidim sigurnost za svoju porodicu – priča Filipović.

Na akciju imunizacije Budimir Šivčić, rukovaoc auto-dizalice u službi Transporta, stigao je sa bolovanja,  jer želi da se zaštiti od infekcije virusa korona.

Veliki odziv radnika Alumine za vakcinaciju

Tu su i Predrag Perić i Jevrem Spasojević, rukovodioci smjene na pogonu Priprema rastvora, odnosno u Elektroenergetici. Odgovornost je godinama sastavni dio njihovog posla, a ovim činom, kažu, ponovo su se iskazali.

-Generalno gledam na vakcinaciju pozitivno i treba svi da se vakcinišu. U porodici imam već vakcinisanih, tako da nemam nikakvih problema – rekao je Perić, dok kolega Spasojević zahvaljuje kompaniji „Alumina“ što je organizovala ovu akciju.

-Uglavnom dobro je. Trebalo bi u što većem broju da se izađe, da budemo manje bolesni, otporni – naveo je Spasojević.

Saša Šišić, direktor Sektora automatike i tiristorska grupa, na proces imunizacije gleda izuzetno pozitivno, jer vakcinacija, kaže, predstavlja sigurnost rada fabrike, ali i sigurnost njenih radnika.

-Postoje ogromna ograničenja za ljude koji nisu vakcinisani. Poslom smo izloženi spoljnim uticajima, imamo kontakte sa ljudima iz različtih zemalja, tako da je jedini izbor da budemo sigurni u vakcini – smatra Šišić.

DSC 6699

Milka Stanojević iz odjeljenja za konfekciju i šivenje filter vreća, u sektoru Proizvodnja glinice, opredijelila se za vakcinu „sinofarm“, dok je Mile Miletić, radnik na pogonu Mljevenje boksita i uparavanje, primio „fajzerovu“ vakcinu.

-Sve je dobro proteklo – kaže Miletić, dok koristi kratak predah nakon vakcinacije.

Na vakcinacionom punktu zetkli smo i Milana Jevtića iz sektora Logistika i Milisava Lazića, iz Sektora Mašinskog održavanja, koji čekaju da se vakciniše ruskom vakcinom.

-Vakcina je jedini način da se zaštitimo od virusa korona – reći će ova dvojica dugogodišnjih radnika fabrike.

DSC 6744 2

Za „sputnjik V“ opredijelila se i Nada Vidović iz službe Ekonomata, a puno povjerenje u rusku vakcinu, kaže, ima i Božo Ikonić iz Radioničkog mašinskog održavanja.

-Treba se vakcinisati, nije ovaj virus šala, kao što neki misle – ističe Ikonić, koji je, veli, imao iskustvo sa koronom.

I Nevenka Birčaković iz Tehničkog biroa je preležala koronu u decembru prošle godine.

-Hvala menadžmentu što nam je omogućio da se u fabrici vakcinišemo. Imam široku porodicu, brojnu familiju, vakcina je najbolja zaštita i sigurnost od ove opake bolesti – kazuje Nevenka.

Milosav Marković, zavarivač u Mašinskoj radionici, takođe nije imao dilemu da li treba da se vakciniše.

DSC 6797 2

-Svi savjesni ljudi treba da se vakcinišu. Nikad se ne zna kad može da napadne opaki virus, zato proces imunizacije treba shvatiti ozbiljno – kazuje Milosav, u čijoj porodici su sin i kćerka ljekari.

Vakcinacija je trenutno jedini mogući i najispravniji put borbe protiv virusa korona. Samo vakcinisani možemo zaštiti sebe i svoje najmilije, poručeno je sa masovne akcije imunizacije radnika kompanije „Alumina“, kojoj je, u utorak, prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Menadžment kompanije „Alumina“ odlučio je da svaki radnik koji se opredijeli da se dobrovoljno imunizuje dobije po 100 konvertibilnih maraka.

(Služba za odnose sa javnošću „Alumine“)