„Pančićeva regata“ 31. jula – petnaesta regata na jezeru Perućac

SREBRENICA

„Pančićeva regata“ 31. jula – petnaesta regata na jezeru Perućac

 

Turistička organizacija Srebrenice u saradnji sa Nacionalnim parkom „Drina“ Srebrenica, a uz podršku opštine Srebrenica i ove godine organizuje „Pančićevu regatu“, koja se održava na jezeru Perućac.

Regata će ove godine biti održana po 15. put i to nešto ranije, 31. jula od 10.00 časova kada je planiran dolazak učesnika, od 11.00 do 15.00 časova biće plovidba, dok je od 16.00 časova planirano takmičenje u plivanju i skokovima.

Za one koji ne posjeduju sopstvena plovila, a žele učestvovati u regati, biće obezbijeđeni brodovi uz participaciju od 20 KM po osobi, broj je ograničen, a uz svaku kupljenu ulaznicu učesnicima regate je na samom brodu zakuska i osvježenje.

Za sve učesnike regate biće pripremljen tradicionalni ručak. Prošle godine regata nije održana zbog pandemije virusa korona. Ovo je jedna od rijetkih regata koja plovi uzvodno, kreće od plaže Oštrika i plovi do ulaza u kanjon rijeke Drine i nazad.

Više informacija o prijavama možete dobiti u prostorijama Turističke organizacije Srebrenica i na telefone: 065/042-661 i 061/ 316-378.

Glavni cilj „Pančićeve regate“ jeste promocija jezera Perućac koje ima kapacitete da postane jedan od glavnih turističkih potencijala ove opštine.

Vaš Shooter!

(Izvor: FB ESrebrenica)