СРЕБРЕНИЦА

Video-nadzor u Srebrenici

Video-nadzor u Srebrenici

srebre

 

U sklopu projekta „Bezbjedan grad“ koji je iniciran od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Srebrenici se završava instalacija video-nadzora. Radove i opremu vrijednu više od 80.000 КM finansira Opština Srebrenica, a radove izvodi firma Sektor Security iz Banja Luke.

zo zi 1

Projekat resornog ministarstva i gradova/opština podrazumijeva uspostavljanje sistema video-nadzora javnih površina, trgova, parkova, objekata, mostova, ulica, raskrsnica, parkinga, sportskih objekata, a sve u cilju preventivne zaštita građana i njihove imovine, ali i borbe protiv protiv kriminala, terorizma i svih drugih oblika narušavanja bezbjednosti, javnog reda i mira.

208400130 2903665743188881 2925209563253101411 n
Vaš Shooter!

Кako nam je prije rečeno iz Policijske uprave Zvornik, ranije su preduzete pripremne aktivnosti za instalaciju video-nadzora čija je svrha veća bezbjednost građana i imovine na ovo području, što će svakako pomoći prilikom otkrivanja počinilaca krivičnih djela, prekršaja u saobraćaju i narušavanja javnog reda i mira. Кao video nadzor, kamere ne mogu da snimaju brzinu kretanja vozila kako to čine drugi sistemi poput ramera, ali mogu da evidentiraju prekršaje u saobraćaju.

vidikovac

U gradskom dijelu Bratunca kamere su ranije postavljenje, a u toku je proširenje video-nadzora.

(Izvor: ESrebrenica.ba)