Sestre Delić iz Valensije pravo u Vlasenicu

KOŠARKA VLASENICA

Sestre Delić iz Valensije pravo u Vlasenicu

 

Anđela i Nikolina Delić, košarkaške reprezentativke BiH, su po povratku iz Valensije, sa Evropskog prvenstva, gdje su se sa svojim timom upisale u sportsku istoriju zauzevši peto mjesto, stigle u svoj rodni grad.

Sestre Delić su, iako umorne, sa osmijehom primale čestitke svojih sugrađana, koji su ih susretali na putu od stanice, ponosni na sve ono što su ove Vlaseničanke pokazale na Evropskom prvenstvu, ali i što nikad ne zaboravljaju svoj grad.

Vaš Shooter!

O njihovoj ljubavi prema gradu podno Viselca dovoljno govori i činjenica da im, pred odlučujuću utakmicu sa Švedskom, nije bilo teško da snime video i pozovu sve basketaše da učestvuju na stritbol turniru koji će 9. i 10. jula biti organizovan u Vlasenici.

Vlaseničani znaju da je Delićkama košarka u krvi, jer je i njihov otac Jovan bio istaknuti sportski radnik, a i starija sestra Svjetlana je igrala za nekoliko klubova.

U rodnom gradu Anđela i Nikolina će provesti desetak dana prije nego što se priključe svojim klubovima i počnu pripreme za novu sezonu.

(T. Golijanin)