ЗВОРНИК

Služen parastos poginulim borcima iz zvorničkog naselja Šćemlija (FOTO)

Služen parastos poginulim borcima iz zvorničkog naselja Šćemlija (FOTO)

scemlija

 

U zvorničkom naselju Šćemlija danas je služen parastos te prislužene svijeće i položeno cvijeće na spomen obilježje za 11 boraca ovog mjesta koji su živote ugradili u odbranu Republike Srpske.

33

Aleksandar Despotović, sekretar Gradske boračke organizacije iz Zvornika istakao je da su borci šćemlijske čete, kao dio Zvorničke brigade, bili na mnogim ratištima u odbrani Republike Srpske.

445454

 – Borci iz Šćemlije su učestovali u odbrani Zvornika, a kasnije kao dio Vojske Republike Srpske na skoro svim ratištima. Danas se sjećamo tih hrabrih boraca, ali i svih stradalnika od Kosovskog boja do danas koji su živote dali za slobodou. Tu smo da se pomolimo Bogu za njih, da čuvamo uspomenu na njihova hrabra djela. Ujedno, treba da pomognemo svim ovim porodicama i njihovoj djeci koliko možemo jer ne možemo uvijek očekivati da država našto daje, odnosno treba da se vratimo iskonskim vrijednostima i da svi kroz komšijsku solidarnost pomognemo onima kojima je pomoć potrebna – rekao je Despotović.

1111

Spomenik u naselju Šćemlija je ranije rekonstruisan, a Despotović kaže da se radi obnova spomenika i u drugim mjesnim zajednicama.

4444

 – Zaista je lijepo vidjeti kako je ovaj spomenik rekonstruisan. Kako godinama sve poprima drugačiji izgled, tako i spomenici ne odlijevaju zubu vremena. Zahvaljući mještanima, pojedinicima i Gradskoj upravi Zvornik, ovaj spomenik je rekonstruisan, a tako se radi i u drugim mjesnim zajednicama – istakao je Depostović.

222

(infobirac.net)