ЗВОРНИК

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ u junskom roku upisano svih deset odjeljenja – za treći rok ostalo samo osam slobodnih mjesta u gimnaziji

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ u junskom roku upisano svih deset odjeljenja – za treći rok ostalo samo osam slobodnih mjesta u gimnaziji

biljana pisic 1

 

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ će nakon drugog, junskog upisnog roka biti upisano svih deset odjeljenja. Prema podacima koje smo dobili u školi, u svim odjeljenjima imaju po 24 učenika, koliko je i planirano, dok dva odjeljenja gimnazije imaju po 20 učenika. To praktično znači da je za treći, julski upisni rok ostalo samo osam slobodnih mjesta u gimnaziji opšteg smjera.

Direktorica škole Biljana Pisić ističe da su izuzetno zadovoljni interesovanjem svršenih osnovaca te dodaje da je nekoliko faktora uticalo na ovakav ishod upisa.

203331338 2897802807108508 6363999931638576455 n

 – Uradili smo dobru promociju, iako nismo posjećivali škole. Mladi danas dosta prate društvene mreže, portale tako da su sve informacije na vrijeme stizale do njih. Pored toga, škola je aktivna u velikom broju projekata što je za buduće srednjoškolce primamljivo, ali je vidljivo i da uz pomoć Gradske uprave, resornog ministarstva, donatora i iz vlastitih sredstava dosta ulažemo u opremu. Ove godine dobićemo đački restoran, dobili smo „Stem“ laboratoriju, a sve to utiče na izbor kod učenika, ali i njihovih roditelja koji prate rezultate našeg rada – navela je Pisićeva i dodala da će rang liste biti istaknute u četvrtak na školskom sajtu i ulazu u školu.

vidikovac

 – Prema preliminarnim podacima 11 učenika nije uspjelo da upiše neko od planirnaih zanimanja, a za njih ostaje mogućnost da u trećem roku konkurišu za neko od osam slobodnih mjesta u gimnaziji opšteg smjera ili u nekoj drugoj srednjoj školi – zaključila je Pisićeva.

(infobirac.net)