МИЛИЋИ

Milići: Formirana podružnica Društva učitelja RS za regiju Birač

Milići: Formirana podružnica Društva učitelja RS za regiju Birač

drustvo ucitelja regija birac

 

U Milićima je osnovana podružnica Društva učitelja Republike Srpske za regiju Birač i održan stručni seminar za učitelje ove regije. Učiteljica iz Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ iz Milića Slobodanka Crnogorac izabrana je za predsjednicu podružnice.

 – Ovo je vrlo važan momenat za učitelje u regiji Birač. Učitelji su veoma zainteresovani za rad Društva učitelja RS i mogu da kažem da su svi iz naše škole postali članovi – kaže Crnogorac.

beoprom

 – Društvo učitelja Republike Srpske, kao udruženje, osnovano je u avgustu 2020. godine s ciljem afirmacije učiteljskog poziva, razmjenjivanja iskustava i novih ideja pomoću kojih može da bude na raspolaganju institucijama Republike Srpske, da bi imali direktan pristup nastavi –  izjavila je predsjednica Društva učitelja Srpske Marina Кnežević.

Bilbord bridge

 – Osnovani smo da bi se usavršavali i postigli što bolje rezultate u nastavi, jer to je u interesu naših učenika. Do sada smo u regijama Prijedor, Banjaluka, Doboj, Bijeljina i sada Birač, osnovali društva učitelja i ostaju još sarajevsko-romanijska i regija Hercegovine.Regija Birač ima 14 škola i većina njih članovi su Društva učitelja Republike Srpske, ali imamo informacije da do nekih ljudi nisu stigle pozivnice, pa evo koristim i ovu priliku da ih pozovem da, ukoliko nisu pristupili Društvu, to učine što skorije – kaže Kneževićeva i naglašava da je saradnja Društva učitelja sa Republičkim pedagoškim zavodom i Ministarstvom obrazovanja, nauke i kulture izuzetna i da su imali određene sastanke na kojima su našli zajedničke teme da bi svima bilo bolje.

203116750 2897803333775122 6934293867315610240 n
Vaš Shooter!

Za delegate u skupštini Društva učitelja RS, iz podružnice Birač, izabrane su Nataša Matijašević i Radinka Žepinić.

(Izvor: magic.ba)