ЗВОРНИК

Napadač Drine Ognjen Marković sa 33 pogotka prvi strijelac pionirske lige BiH – grupa Istok

Napadač Drine Ognjen Marković sa 33 pogotka prvi strijelac pionirske lige BiH – grupa Istok

DSC 5960

 

Pioniri Drine su ove sezone zauzeli drugo mjesto u ligi  BiH – grupa Istok, iako su po svemu prikazanom zaslužili možda i najviši plasman. Nekoliko mladih igrača je pokazalo da se na njih može ozbiljno računati, a napadač Ognjen Marković koji je postigao 33 pogotka na 14 utakmica već je na meti nekoliko velikih klubova. 

DSC 5971

Na gotovo svim susretima Marković se upisao u strijelce, a po mišljenju stručnjaka ovaj fudbalski dragulj ima sve predispozicije da veoma brzo zaigra na velikoj fudbalskoj sceni. Po riječima trenera Aleksandra Vasića on je već sada zreo za velike domete, jer pored golova je zabilježio i dosta asistencija i ima odličan osjećaj za igru u polju.

– Konstitucijom i golovima Ognjen Marković najviše podsjeća na Luku Jovića. Ima dobru tehniku, kretanje u polju i veoma je snažan. Ono što je za njega veoma bitno reći je da je lijepo vaspitan dječak koji čvrsto stoji na zemlji, a iz njega su red, rad i disciplina. Sve zadatke obavlja bez pogovora i sa velikom željom, što je u njegovom uzrastu najbitnije – rekao je Vasić.

DSC 5959

U prijateljskim mečevima koje je Drina igrala sa Partizanom, Crvenom Zvezdom, Vojvodinom i Čukaričkim redovno je strijelac za tim iz Zvornika bio Ognjen Marković. 

– Fudbal je kolektivna igra i za pogodak nisam zaslužan samo ja, već kompletna ekipa. Volim da postižem golove, ali i da asistiram jer je pobjeda najbitnija. Ove sezone smo igrali veoma dobro i dva puta savladali prvaka lige Zvijezdu 09, međutim u posljednjem kolu smo odigrali bez pogodaka protiv Zenita, pa smo se morali zadovoljiti drugim mjestom. Imamo dobru pionirsku generaciju koja ukoliko ostane na okupu može napraviti puno u kadetskoj konkurenciji – rekao je Marković.

DSC 5970

Naredne sezone Ognjen Marković će igrati u kadetskoj konkurenciji, ali je još neizvjesno da li će nastupati za Drinu ili će karijeru nastaviti u nekom od jačih klubova koji su pokazali interesovanje. 

infobirac.net