Vlasenica: Humanitarni bazar za dvogodišnjeg Strahinju Mišića

VLASENICA

Vlasenica: Humanitarni bazar za dvogodišnjeg Strahinju Mišića

 

Na Gradskom trgu u Vlasenici organizovan je humanitarni bazar za dvogodišnjeg Strahinju Mišića iz Novog Sada, koji boluje od nepoznate bolesti. Na bazaru je prikupljeno oko 4.500 KM, piše RTRS.

Vlaseničani su još jednom položili test iz humanosti. Kupovinom bilo kojeg izloženog proizvoda, učestvovali su u pružanju pomoći u liječenju Strahinje Mišića. Odziv je bio veliki, a ponuda raznovrsna.

Vaš Shooter!

Strahinja je prvo dijete iz uredno kontrolisane trudnoće. Ubrzo nakon rođenja dijagnostikovana mu je hipotonija i kašnjenje u psihomotornom razvoju.

– To bi trebalo da bude i posljedica još neke bolesti za koju roditelji još uvijek tragaju, ne znaju tačno koja je. Potrebne su i dodatne analize kako bi se otkrila koja je to bolest – navodi Ljiljana Petrović, organizatorka humanitarnog bazara.

Od tada Strahinja vrijedno radi i vježba, a za njegove lijekove i terapije neophodna je velika količina novca.

Strahinja je član Fondacije Budi human – Aleksandar Šapić. Sa roditeljima, ocem Brankom, koji je rođen u Vlasenici i majkom Јelenom rođenom Vojvođankom, živi u Novom Sadu, ali često boravi u Vlasenici kod očeve porodice.

Vlaseničani se nadaju da će brzo ozdraviti i da će svoje vrijeme u bolnicama i na terapijama zamijeniti igrom na igralištu sa svojim vršnjacima.

Vaš Euro petrol oil!

(Izvor: rtrs.tv)