Najava sportskog vikenda za 29/30. maj

OSTALI SPORTOVI

Najava sportskog vikenda za 29/30. maj

 

Ovog vikenda završva se prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske u fudbalu. Poznato je da je novi prvak ekipa Rudar Prijedora, a da ligu napuštaju ekipe Podrinja iz Janje i Jedisntva iz Brčkog.

Parovi posljednjeg kola su na rasporedu u subotu od 17 časova.

Drina-Jedisntvo, Slavija-Leotar, Tekstilac-Borac, Modriča-LJubić, Zvijezda 09-Podrinje, Sutjeska-Kozara, Željezničar-Sloga, Sloboda-Rudar Prijedor.

U Premijer ligi BiH igra se posljednje kolo. Poznat je i prvak, a to je Borac iz Banje Luke. Ligu napuštaju Radnik iz Bijeljine i Olimpik iz Sarajeva.

Parovi posljednjeg kola su: Radnik-Široki Brijeg, Sloboda-Borac, Željezničar-Krupa, Tuzla siti-Zrinski, Mladost-Velež. Olimpik je napustio ligu.

Vaš Shooter!

U Drugoj ligi, grupa Istok za prvaka, Budućnost iz Pilice koja je sasvim blizu osvajanja tutule i plasmana u Prvu ligu Republike Srpske, gostuju je Milićima, Guber dočekuje ekipu Ilićka 01 iz Brčkog, a Vlasenica putuje u Višgrad na utakmicu sa ekipom Drina HE.

U ligi sa opstanak Bratsvo iz Bratunca dočekuje Jedinstvo iz Brodca.

U Regionanoj ligi, grupa Istok za prvaka, Trnovica dočekuje Rudar, Tabanci gostuju kod ekipe Partizana iz Donje Trnove, dok Podrinje gostuje kod Mladosti.

U ligi za opstanak Lokanj dočekuje Janju, Šekovići, Slobodu iz Zagona, Čelopek gostuje kod Lokomotive u Brčkom, dok Jedinstvo gostuje kod Zadrgugara iz Gornjeg Crnjelova.

U Područnoj ligi grupa Birač na rasporedu je 16. kolo. Parovi su: Jasenica-Radnički, Pecka-Polet, Birač-Branjevo, Borac-Jardan i Jadar-Budućnost.

Džudo klub Srpski soko, organizuje Treći munarodnmi turnir Zvornik open 21. Očekuje se učešće ekipa iz Republike Srpske, BiH i regiona. Borbe počinju u zvorničkom RSC-u u subotu u 11 časova.

U Lazarevcu se održava prvenstvo Srbije u boksu u kategoriji pionira, kadeta i juniora. Učešće su najavavila i četiri boksera i BK Obilić iz Zvornika. To su: Uroš Lazić, Njegoš Prodanović, Dragana Jovanović i Anastasija Bošković.

(Za infobirac.net – D. Gajić)