СРПСКА И СРБИЈА

Donesena Uredba o dodjeli sredstava preduzetnicima i poslovnim subjektima za saniranje posljedica pandemije za mart

Donesena Uredba o dodjeli sredstava preduzetnicima i poslovnim subjektima za saniranje posljedica pandemije za mart

vlada rs 1

 

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart, kojom se utvrđuju korisnici sredstava za pružanje direktne podrške Kompenzacionog fonda Republike Srpske, uslovi za njihovu dodjelu, kao i druga pitanja od značaja za ostvarivanje ovog prava.

Pravo na dodjelu sredstava ima poslovni subjekt ili preduzetnik koji ima registrovano sjedište u Republici Srpskoj i koji obavlja djelatnost koja je zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije bila zabranjena u periodu dužem od pet dana, počevši od 4. marta ove godine.

179368599 2859452907610165 2568055382380759602 n
Vaš Shooter!

– Pored ovih uslova, poslovni subjekt ili preduzetnik koji posluje u okviru trgovačkog centra obavezan je da ispunjava i dodatni uslov koji podrazumijeva da u periodu od 26. marta do 29. marta nije imao evidentiran promet putem fiskalne kase – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Sredstva se odobravaju poslovnom subjektu ili preduzetniku za svakog radnika koji je na dan 31. mart registrovan na puno radno vrijeme, u skladu sa podnesenom poreskom prijavom poreza na dohodak od ličnih primanja i doprinosa za mart ove godine.

zo zi 1

Privrednim subjektima i preduzetnicima kojima je rad bio zabranjen u periodu dužem od pet, a kraćem od 15 dana sredstva po radniku odobravaju se u iznosu koji predstavlja zbir prijavljenog poreza i doprinosa na lična primanja radnika za mart, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak.

Poslovnim subjektima i preduzetnicima koji su po osnovu zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije u potpunosti imali zabranu obavljanja djelatnosti u periodu dužem od 15 dana u kontinuitetu, počev od 4. marta ove godine, sredstva po radniku odobravaju se u iznosu koji predstavlja zbir njegove prijavljene plate, poreza i doprinosa koji se plaćaju na tu platu za mart.

Bilbord bridge

Postupak dodjele sredstava sprovodi ministarstvo u čijem djelokrugu poslova su djelatnosti poslovnog subjekta ili preduzetnika, navodi se u saopštenju.

(inofibrac.net)