Od vikenda lopta se kotrlja i u nižim ligama – Rekreativci i takmičari se vraćaju na sportske terene

FUDBAL REGION

Od vikenda lopta se kotrlja i u nižim ligama – Rekreativci i takmičari se vraćaju na sportske terene

FOTO: Ilustracija, arhiv

Narednog vikenda nastavljaju se takmičenja u nižim fudbalskim liga Republike Srpske. Igraće se Druge lige RS, Regionalne lige RS i Područne lige, a na organima FSRS će biti odluka u kakvom formatu će takmičenja biti nastavljena, jer nema dovoljno vremena da se prvenstva igraju regularno do kraja. Odluka o tome će biti donijeta u narednih nekoliko dana.

Pored fudbala od danas se dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 osoba, kao i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista koji sportska takmičenja obavljaju na otvorenom.

To su atletika, auto i moto sport, vazduhoplovni sportovi, biciklizam, fudbal, kajak, rafting, planinarstvo, sportovi podvodnih aktivnosti, smučanje, sportski ribolov, veslanje, streličarstvo, tenis i konjički sportovi.

Dozvoljene su i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista koji takmičenja obavljaju u zatvorenom, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora, saopšteno je nakon današnje sjednice Republički štab za vanredne situacije.

Ovaj štab je na 84. sjednici, koja je održana telefonskim putem, donio Zaključak o izmjeni Zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

infobirac.net