Suspendovana Superliga

FUDBAL

Suspendovana Superliga

 

Evropska Superliga, fudbalsko klupsko takmičenje koje je trebalo da okupi najelitnije klubove, objavila je da suspenduje takmičenje, samo dva dana nakon što je ponosno saopštila kako je 12 evropskih giganata osnovalo novu ligu, piše Sputnjik.

Najveći udarac Superligi zadali su engleski klubovi na čelu sa Romanom Abramovičem, vlasnikom Čelsija, koji je prvi saopštio da klub iz Londona izlazi iz lige.

Poslije njega i ostali klubovi sa Ostrva, Mančester Јunajted, Mančester Siti, Arsenal, Totenhem i Liverpul objavili su isto, te su čelni ljudi Superlige, tačnije Florentino Peres (Real Madrid) i Andrea Anjeli (Јuventus), objavili da se liga do daljnjeg suspenduje.

Ligu je napustila i ekipa Intera, Milan je u procesu izlaska, a Јuventus i španski klubovi (A. Madrid, R. Madrid i Barselona) čekaju da vide u kom smjeru će se razvijati situacija.

U međuvremenu stiglo je i saopštenje Superlige u kome se kaže da se još uvijek razmatraju odgovarajući koraci, kako bi se izmijenio projekat.

– Evropska Superliga ubijeđena je da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se mijenja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš prijedlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća – ističe se između ostalog.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

(Izvor: rs-lat.sputniknews.com)