Vlasenica i ove godine na ruti biciklističke trke „Beograd-Banjaluka 2021“

VLASENICA

Vlasenica i ove godine na ruti biciklističke trke „Beograd-Banjaluka 2021“

 

Vlasenica je i ove godine na mapi svjetske biciklističke scene i po treći put će ugostiti više od 160 biciklista iz 30 zemalja u okviru Međunarodne biciklističke trke Beogard-Banjaluka 2021, koja se održava od 22. do 25 aprila, prenosi magic.ba.

 – Trka se vozi u četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja treće koja kreće iz Bijeljine, preko Šekovića do Vlasenice – kaže direktor trke Vladimir Kuvalja.

Vaš Shooter!

 – Preduzeli smo sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa tokom prethodnog izdanja trke, a isto radimo i u pripremi 15. izdanja. Zahvaljujući čelnicima Beograda dobar dio ljudi iz organizacije kao i biciklisti iz regiona su vakcinisani, tako da smo i sa te strane bezbjedni.Pripreme za trku ulaze u sam finiš i mogu da kažem da je ovo najjače izdanje trke do sada – naglasio je Кuvalja i dodao da je Vlasenica glavni krivac što trka ne traje dva već četiri dana i što je ruta trke proširena.

 – Nadam se da građani Vlasenice i okolnih mjesta trku gledaju kao nešto svoje. Zahvaljujući Vlasenici, trka ima i svoju draž i jedna od najjačih ekipa je ocijenila uspon ka Vlasenici kao jedan od najinteresantnijih dijelova trke, tako da ona ima svoju draž i u sportskom pogledu – kaže Kuvalja.

Vaš Shooter!

Trka sadrži četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja treće koja kreće iz Bijeljine 24. aprila, a prolazni cilj biće u Šekovićima. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević kaže da se nije postavljalo pitanje da li će ova opština treći godinu u nizu ugostiti karavan sa 400 učesnika, a potvrdio je da će tako biti još dugi niz godina, kako zbog sportskog i turističkog potencijala, tako i zbog poruke koju ona šalje.

(Izvor: magic.ba)