Болница Зворник: Набављен ултразвучни 4Д апарат за потребе Одјељења за гинекологију и акушерство

Болница Зворник: Набављен ултразвучни 4Д апарат за потребе Одјељења за гинекологију и акушерство

 

У оквиру пројекта опремања зворничке болнице, за потребе Одјељења за гинекологију и акушерство набављен је утразвучни 4Д апарат најновије генерације, који је однедавно у употреби, те љекари са овог одјељења већ обављају прегледе на новом најсавременијем апарату, саопштено је из ове установе.

 – Ускоро се очекује и техничка едукација свих запослених гинеколога за рад у 4Д ултразвучном приказу. Рад са пацијентима је добио додатни квалитет и сигурност. Ускоро очекујемо и испоруку још једног 4Д ултразвучног апарата. Преглед овим апаратом даје директан увид у изглед и понашање плода. Анализира морфологију лица, екстремитета, стопала и шака, те прати физиологију покрета и мимику плода. Вишеструко се повећава вјероватноћа прецизног утврђивања абнормалности развоја плода, посебно у ризичним трудноћама – стоји у саопштењу.

 – На Одјељењу за гинекологију и акушерство годишње се уради око 450 порода и преко 2.500 прегледа, а видљив је и тренд повећања рођења беба у нашој установи, што указује да ће овај број до краја године бити у порасту. Тренутно, на овом Одјељењу у употреби имамо два савремена порођајна стола. Пројектом, чија је реализација у току, планирано је набављање нове медицинске опреме потребне Одјељењу за гинекологију и акушерство, као што су: нови ЦТГ апарати, нови болеснички кревети, као и кревети за преглед, затим нови кревети за бебе те други нови дијагностички апарати и медицинска опрема. Пројектом Изградње новог блока болнице такође је планирана и изградња нове гинеколошке амбуланте – наглашавају из ЈЗУ Болница Зворник.

Технички преглед – ваш „Еуро петрол оил“!

(Извор: ЈЗУ Болница Зворник)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.