Skupština bez kvoruma – Bratunac i dalje bez budžeta

BRATUNAC

Skupština bez kvoruma – Bratunac i dalje bez budžeta

 

Zbog nedostatka kvoruma, juče nije održan nastavak Prve redovne sjednice Skupštine opštine Bratunac, na kojoj je bilo predviđeno usvajanje budžeta za ovu godinu. Od ukupno 25 odbornika sjednici je prisustvovalo 12 odbornika, a odsutno 13: SNSD (4), SDA (3), DNS (3), SPS (2), Bošnjačka lista (1).

Obraćajući se novinarima načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić rekao je da se većina odbornika ove Skupštine ponaša neodgovorno i time nanosi štetu gradu i građanima. On je podsjetio da je razgovarao sa odbornicima kako bi se riješila određena pitanja i odblokirao rad.

 – Oni svi podržavaju i prate rad načelnika, međutim, kad treba da dođu na skupštinu imaju problem. Zamolio sam ih da izglasamo budžet. Bilo koju primjedbu da imaju, ja ću je uvažiti kako bismo nastavili da radimo. Mnogo je posla pred nama. Mogli smo danas doći ovdje na pola sata i izglasati ovaj budžet da odblokiramo funkcionisanje opštine Bratunac i mogli smo odmah nakon toga održati sastanak i nastaviti razgovore, ali vidjeli ste da oni nisu pokazali trunku volje da to završimo – rekao je Rankić ističući da zbog takvog stava najviše trpe socijalno ugrožene kategorije, građani i svi radnici čiji prihodi se finansiraju iz budžeta opštine.

Vaš Shooter!

Novinarima se obratio i predsjednik Кomisije za izbor i imenovanje Brano Đurić.

– Zaprimio sam jedan dopis od određene grupe odbornika, koji zahtijevaju da se zakaže sjednica Кomisije za izbor i imenovanje i da se zakaže nastavak Prve redovne sjednice SO Bratunac, koja je prekinuta. Vidjeli ste da je prije nekoliko dana Marko Mrkajić uputio dopis predsjedniku skupštine, kao predsjednik OO SNSD-a da se zakaže nastavak ove sjednice. Sjednica je zakazana za danas. Samo jedan odbornik SNSD-a, pojavio se na skupštini, a svi ostali su ostali tamo ispred ili su sjedili u kafani. Niko od njih nije bio spreman da pokaže odgovornost prema građanima danas i da prisustvuje sjednici – rekao je Đurić.

(Izvor: opstinabratunac.org)