Stevanović i Ramić potpisali Memorandum o saradnji na infrastrukturnim projektima

ZVORNIK

Stevanović i Ramić potpisali Memorandum o saradnji na infrastrukturnim projektima

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem Memorandum o saradnji na infrastrukturnim projektima, nakon čega su potpisani i uručeni ugovori za 12 povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica te za 54 korisnika iz oblasti održivog povratka.

Gradonačelnik Stevanović je istakao da se iz gradskog budžeta svake godine izdvaja dio sredstva za participaciju u projektima koje finansira Vlada Federacije BiH, odnosno ministarstvo na čijem je čelu ministar Ramić.

 – Zvornik je grad sa najvećim ulogom tog ministarstva i u infrastrukturu i u samozapošljavanje i u obnovu stambenih objekata, ali i kad je u pitanju humanitarna pomoć. Ono što bih ja danas istakao jeste da smo potpisali memorandum, prema kome će ovo ministarstvo učestvovati dobrim dijelom u finansiranju izrade projektne dokumentacije za Vodovod Zapad, koji treba da obuhvati vodosnabdijevanje mjesnih zajednica od Glumine, preko Oraovca, Кitovnica, dijela Jardana zaključno sa Кriževićima. Očekujemo da taj projekat košta oko 6.000.000 КM. Na putu smo da obezbijedimo kompletna sredstva, a veliku zahvalnost dugujemo ministru Ramiću i ministarstvu na čijem je čelu jer uvijek nađu razumijevanje za potrebe ljudi koji žive na ovim prostorima, naročito najugroženijih, a to je povratnička populacija – rekao je Stevanović.

Vaš Shooter!

Ramić je napomenuo da su korisnici izabrani putem javnog poziva Federalnog ministarstva pojasnivši da se radi o povratnicima na područja oba entiteta.

 – Potpisali smo ugovore sa 54 takva korisnika iz oblasti podrške poljoprivrednicima, 12 ugovora u vezi sa izgradnjom stambenih objekata i memorandum sa gradonačelnikom u vezi sa zajedničkim učešćem u različitim projektima izgradnje infrastrukture na području grada Zvornika, a najznačajniji je Vodovod Zapad. Nas raduje da imamo dobru saradnju sa Gradskom upravom Zvornik, zajedno realizujemo projekte, posebno u oblasti infrastrukture, a Ministarstvo će u narednom periodu podržati i određene privredne subjekte koji će zaposliti jedan dio povratničke populcije – istakao je Ramić.

On je dodao da je ovo ministarstvo na područje grada Zvornika u proteklih pet godina investiralo oko 8.600.000 КM, a da su danas potpisani sporazumi vrijednosti blizu 1.000.000 КM, te da će do kraja godine biti još sličnih projekata u cilju popravljanja položaja onih koji su se ovdje vratili.

(Izvor: gradzvornik.org)