Jusuf (Debil) Nurkić bolesnom objavom udario na cio srpski narod i njegove žrtve iz Drugog svetskog rata

REGION

Jusuf (Debil) Nurkić bolesnom objavom udario na cio srpski narod i njegove žrtve iz Drugog svetskog rata

 

Košarkaš Portlanda je oduvijek poznat po tome što mrzi Srbe i ne propušta priliku da provocira i vrijeđa. 

Za njega nema granica, a da nema obraza, zna se odavno. Jusuf Nurkić je novom skandaloznom objavom na društvenim mrežama podigao veliku prašinu u čitavom regionu. Naime, Nurkić je povodom Ramazana objavio na tviteru fotografiju džamije, ali ne bilo koje… Košarkaš izabrao je “Džamiju poglavnika Ante Pavelića”.

Ovu džamiju, koja se nalazi u Zagrebu, podigao je ustaški zločinac Pavelić 1944. godine. Pavelić je zgradu Doma likovnih umjetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

– U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sljedbenici uzvišene vjere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lijepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila – piše na ulaznim vratima ove džamije.

Nurkić je svojom objavom šokirao i deo sunarodnika, koji ga mole da ih ne bruka.

Što se nas tiče još jednom je pokazao da je debil!!!

infobirac.net