Ученици од шестог до деветог разреда у понедјељак у клупама – Средњошколци и студенти још се неће враћати у своје образовне установе

Ученици од шестог до деветог разреда у понедјељак у клупама – Средњошколци и студенти још се неће враћати у своје образовне установе

 

Републички штаб за ванредне ситуацији донио је данас одлуку да се од понедјељка ученици основних школа од шестог до деветог разреда врате у школске клупе.

Средњошколци и студенти још се неће враћати у своје образовне установе и настављају да похађају наставу онлајн.

Ваш Схоотер!

Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић рекао је да ће од понедјељка бити дозвољени тренажни процеси аматерских спортских организација, али с максималним бројем до 30 особа. Додао је међутим да аматерским организацијама и даље неће бити дозвољена такмичења.

Од понедјељка ће такође бити дозвољен и рад музеја и галерија, али неће бити дозвољен рад биоскопима и позориштима.

Штаб је донио одлуке и о новој организацији јавног саобраћаја према којој ће међуградски саобраћај моћи да се одвија на начин да број путника не може бити већи од броја сједећих мјеста, док у градском саобраћају тај број може бити 50 одсто од максималног броја мјеста у возилу.

– Имамо одређен период стабилизације што нам буди наду да ћемо сљедеће седмице имати позитиван тренд. Број хоспитализованих улази у једну раван. Очекујемо да и у наредном периоду имамо мало бољу ситуацију. Задњи период стабилизације трајао је од 4 до 7 седмица. Нажалост, имамо више преминулих – рекао је Зељковић.

Он каже да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, али да има карактер стабилизације.

Што се тиче вакцинације грађана старијих од 65 година, Зељковић каже да су задовољни оѕивом.

– Много је блажа клиничка слика особе која је примила и једну дозу, него оне која није примила ниједну – објаснио је Зељковић.

infobirac.net

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.