April – mjesec čistoće u Bratuncu

BRATUNAC

April – mjesec čistoće u Bratuncu

 

Tokom mjeseca aprila u Bratuncu će biti organizovana akcija čišćenja i uređenja grada, pod nazivom April-mjesec čistoće, najavio je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić.

 – Akciju otpočinjemo u petak, 9. aprila podjelom sadnica bijelog jasena. Plan je da podijelimo sadnice školama, građanima, te da jedan dio sadnica ostavimo za grad i Rajsku plažu. Nakon toga, u subotu organizovaćemo uređenje Rajske plaže – rekao je Rankić.

U okviru programa „April-mjesec čistoće“ obuhvaćeno je niz aktivnosti čišćenja i uređenja koje će se realizovati i u narednim vikendima mjeseca aprila.

 – Za narednu subotu planirano je rješavanje problema divljih deponija, koje se nalaze po prigradskim naseljima. Vikend poslije toga, angažovaćemo se na čišćenju i uređenju grada, a pred prvi maj i Vaskrs da se detaljno operu ulice – istakao je Rankić.

Organizator ove akcije je opštinska uprava Bratunac iz koje su pozvali sva udruženja, sportske klubove, srednjoškolce i građane da uzmu učešće u akciji i time doprinesu da opština Bratunac bude zdrava, uredna i privlačna sredina. Cilj akcije je čišćenje i uređenje grada, ali i podizanje nivoa svijesti stanovništva o pravilnom odlaganju otpada.

(izvor: opstinabratunac.org)