Onlajn trgovina nezaustavljivo raste – kupci poručuju: dođu na vrata, ne moram da nosim i vučem

REGION

Onlajn trgovina nezaustavljivo raste – kupci poručuju: dođu na vrata, ne moram da nosim i vučem

 

Najveći rast elektronske prodaje bilježili su hrana, odjeća, tehnički uređaji i oprema, a najaktivniji onlajn kupci su oni između 45 i 59 godina, prenosi RTS.

Broj virtuelnih prodajnih mjesta u prošloj godini premašio je 2.000. Procjenjuje se da će ove godine prihod od elektronske trgovine biti veći od 400 miliona evra.

Pandemija koronavirusa ubrzala je rast elektronske trgovine za pet godina procjenjuju stručnjaci. Sve je više kupaca koji se odlučuju da hranu i druge proizvode nabave preko onlajn prodavnice.

Vaš Shooter!

 – Zato što ne moram da idem da nosim, da vučem. Dođu lijepo, donesu ispred vrata i odgovara mi – rekla je anketirana žena.

 – Recimo jakna na meni je prije par mjeseci kupljena preko interneta zato što mi se činilo da mogu da kupim povoljnije – objasnio je drugi kupac koji kupuje onlajn.

 – Kako bi tokom 2020. godine odgovorila na povećanu tražnju kupaca naša kompanija je tri puta povećala kapacitete onlajn prodavnice, ali i uvela niz benefita zahvaljujući kojima je kupcima olakšana onlajn kupovina. Ako govorimo o pojedinačnim kategorijama, najveći rast tokom 2020. godine su zabilježile kategorije voća i povrća, osnovnih životnih namirnica, riblje i mesne konzerve kao i smrznuti program i sirevi – rekla je Milica Popović iz preduzeća Maksi onlajn.

Vrijednost dinarskih elektronskih transakcija platnim karticama u 2020. premašila je 32 milijarde dinara, što je gotovo duplo više nego godinu dana ranije.

 – Ustanovljeno je da su ključne barijere za razvoj e-komerca logistika, unapređenje procesa u samim kompanijama i edukacija. Ono na čemu moramo svi zajedno da radimo je da upravo kupci dobijaju što brže svoju robu i da to bude u roku jednog do dva dana – kaže Zorana Milidrag iz e-komerc Asocijacije Srbije.

Za uspješnu transformaciju poslovanja u onlajn prostoru neophodno je uvidjeti potrebe potrošača koje su tokom pandemije promijenjene.

 – Budućnost trgovine generalno je personalizacija servisa kupaca. Dakle, prepoznavanje individualnih potreba i njihovo zadovoljavanje. Elektronska trgovina je tu za korak brža i bliža jer posjeduje alate, posjeduje sredstva za mnogo efikasniji individualni tretman kupaca od klasične trgovine – ukazao je prof. Zoran Bogetić sa Ekonomskog fakulteta.

Procjenjuje se da će se do 2024. godine 85 odsto svjetske trgovine obavljati onlajn kanalima.

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Ilustracija, printskrin