Imunizacija u Vlasenici i Milićima – vakcinacija starijih od 65 godina

MILIĆI VLASENICA

Imunizacija u Vlasenici i Milićima – vakcinacija starijih od 65 godina

 

U Domu zdravlja u Vlasenici počela je vakcinacija osoba starijih od 65 godina, a prvog dana vakcinu „Sputnjik V“ primilo je 25 građana. Direktorica vlaseničkog Doma zdravlja Gordana Krstić ističe da su imunizacijom u prvom redu obuhvaćena lica od 75 do 85 godina starosti.

Ona je dodala da je vakcinacija protekla bez problema i da će Vlaseničani koji su primili vakcinu biti revakcinisani 20. aprila. Od početka pandemije do danas na području opštine Vlasenica virus je potvrđen kod 226 osoba.

Imunizacija osoba starijih od 65 godina u opštini Milići počela je posljednjeg dana marta mjeseca, a tokom dvodnevne vakcinacije, vakcinisano je 50 osoba starijih od 65 godina.

Direktorica doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima Tanja Sušić ističe da je revakcinacija planirana 20. i 21. apirla i apeluje na sve građane da se prijave za vakcinaciju.

Imunizacija u Milićima obavlja se u objektu Sportske dvorane, a do sada je timovima porodične medicine, za vakcinaciju prijavljeno oko 300 osoba starijih od 65 godina.

Vaš Shooter!

(Izvor: magic.ba)