Rođaci i kumovi zajedno osvajaju medalje u tekvondou

BORILAČKI SPORTOVI

Rođaci i kumovi zajedno osvajaju medalje u tekvondou

 

Petoro članova Tekvnodo kluba Srpski soko iz Zvornika povezuju brojni uspjesi na različitim nivoima takmičenja, ali i rodbinske, odnosno rođačke i kumovske veze. Upravo to je razlog njihovog uspjeha, djeluju kao porodica, odnosno podrška jedno drugome te onda i ne čudi činjenica da su neki od njih počeli da treniraju ovaj sport ugledajući se na starije rođake i kumove.

Jovana i Đorđe Krstić, njihove kume Anđela i Iva Batić te rođak Dario Kostić nižu zajedno uspjehe, a pored svega navedenog vezuje ih i činjenica da su svi iz Tršića. 

Vaš Shooter!

Četrnaestogodišnji Đorđe Krstić je tekovondoom počeo da se bavi nakon što je vidio kumu Anđelu Batić na treningu te se odmah odlučio za ovaj sport.

 – Pored njih u klubu je i moja sestra Jovana te smo svi zajedno jedni drugima velika podrška – kaže Krstić, čiji je najveći uspjeh osvajanje trećeg mjesta na takmičenju u Solunu.

Njegova sestra Jovana takođe je stizala do bronzane medalje na svjetskom prvenstu, a i ona se ugladala na svoju kumu kao i rođaka Daria, koji sa uspjehom nastupaju za isti klub. 

Dario Kostić ističe da je klub jedna velika porodica, ali da njih petoro zaista znače jedni drugima, ne samo na treninzima nego i tokom nastupa na takmičenjima.

 – Zajedno bodrimo jedni druge, dajemo savjete, zaista složno funkcionišemo – ističe Kostić, koji je bio bronzani u svojoj kategoriji na svjetskom prvenstvu u Bugarskoj.

Sestre, Anđela i Iva Batić su našoj javnosti takođe poznate po usjesima na domaćim i svjetskim takmičenjima. I jedna i druga sa ponosom ističu da im u okviru kluba kao šire porodice puno znači podrška ove “uže” porodice, odnosno njih petoro su nerazdvojni. One navode da kroz zajednički razgovor i treninge zajedno napreduju i lakše dolaze do zacrtanog cilja. 

Trener u Tekvondo klubu Srpski soko Igor Tadić sa ponosom ističe da je od ovih petoro članova kluba, dvoje braće i sestara osvajalo medalje na svjetskim juniorskim takmičenjima te je siguran da bi se taj kontinuitet nastavio da nije bilo pojave korona virusa, ali je izrazio očekivanja da će potvrda njegovih najava biti ostvarena na prvim sljedećim takmičenjima. 

Duško Kusmuk, trener u klubu, ističe da je ovaj sport jedan od najprestižnijih te da okuplja dosta djece i mladih ljudi.

euro

 – Stoga je i naša obaveza da im se posvetimo i da sklonimo djecu sa ulice. Prije svega se trudimo da prema djeci imamo roditeljski pristup da se osjete kao članovi porodice, što je i potvrdilo ovo petoro naših članova. Mnogi naši stariji članovi ili treneri se nakon završetka studija i sticanja diploma na visokoškolskim ustanovama vraćaju u klub i pomažu nam u razvoju kluba i radu sa djecom – ističe Kusmuk. 

(infobirac.net)