ЗВОРНИК

U zvorničkoj bolnici danas vakcinisano još 45 radnika – u Domu zdravlja vakcinu primilo 580 lica starijih od 65 godina – u kovid odjeljenju 45 pacijenata

U zvorničkoj bolnici danas vakcinisano još 45 radnika – u Domu zdravlja vakcinu primilo 580 lica starijih od 65 godina – u kovid odjeljenju 45 pacijenata

DSC 0151

 

Vakcinacijom još 45 zaposlenih radnika, danas  je u  JZU Bolnica Zvornik nastavljena  imunizacija radnika. Prema riječima direktora Ivana Popovića, sa današnjim danom je ukupno vakcinisano 170 radnika. Od ovog broja 140 radnika je primilo vakcinu u Zvorniku, dok je 30-tak radnika, prvu dozu i revakcinaciju obavilo u Republici Srbiji. Popović  se zahvalio institucijama Republike Srpske i Vladi Republike Srbije, koji su omogućili da imaju dovoljno vakcina, kako bi mogli da vakcinišu sve zaposlene radnike koji to žele.

 – Ono što je dobro je da je naših 50 odsto radnika primilo vakcinu, a kada su u pitanju ljekari taj postotak je 70 odsto. Ako se uzme podatak da je jedan broj naših ljekara na specijalizaciji ili na bolovanju može se reći da je 90 odsto ljekara Bolnice Zvornik primilo vakcinu protiv virusa korona –  pojasnio  je Popović.

Prim. Dr Zoran Komljenović, načelnik odjeljenja za hirurške grane je takođe primio vakcinu. Podsjetivši da je prebolovao koronu u julu prošle godine, Komljenović je rekao da je imao teške simptome i da je veoma teško podnio bolest.

 – Ne mogu da shvatim da ima još ljudi koji i dalje negiraju postojanje infekcije virusa korona ili da ne žele da prime vakcinu – rekao je Komljenović.

DSC 0152

U kovid odjeljenju 45 pacijenata

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Popović je rekao da je u kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno 45 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru, dok su četiri pacijenta intubirana.

 

U Domu zdravlja vakcinisano 580, prijavljeno još 300 lica starijih od 65 godina

U zvorničkom Domu zdravlja do sada je vakcinisano protiv infekcije virusa korona 580 lica starijih od 65 godina, potvrdio je danas direktor ove zdravstvene ustanove Radivoje Aćimović.

Aćimović je dodao da je vakcinisano još 89 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i korisnika Doma za starija lica u Кiseljaku i Кarakaju.

 – Timovima porodične medicine Doma zdravlja prijavilo se još 300 lica starijih od 65 godina, koja će biti vakcinisana u toku naredne sedmice – rekao je Aćimović.

viber image 2021 03 22 10 49 07

Navodeći da se vrši prijavljivanje za vakcinisanje i lica mlađih od 65 godina koja imaju hronične bolesti, Aćimović je rekao da će i ta lica biti vakcinisana u narednoj sedmici.

Dom zdravlja je radi uspješnijeg i bržeg vakcinisanja ovih lica obezbijedio posebne prostorije, čime je omogućeno nesmetano obavljanje redovnih poslova ove zdravstvene ustanove.

(Izvor: radioosvit.com, infobirac.net)