ФУДБАЛ

Srce i karakter Piksijevih „Orlova“, sudije pomogle Srbiji da izvuče remi

Srce i karakter Piksijevih „Orlova“, sudije pomogle Srbiji da izvuče remi  

SERBIA vs PORTUGAL 12
FOTO: Reprezentacija Srbije, FSS

 

Fudbaleri Srbije pokazali su veliko srce, borbenost i karakter i odigrali neriješeno 2:2 sa Portugalijom, u drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. 

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija sada ima četiri boda i zbog bolje gol razlike je ispred Portugalaca, koji imaju isti učinak. Na trećoj poziciji sa tri boda se nalazi Luksemburg, koji je minimalnim rezultatom savladao Republiku Irsku (1:0), dok je na nuli ostao i Azerbejdžan.

beoprom 2

Mora se priznati da su u samoj završnici utakmice sudije pomogle timu, Srbije pošto je Kristijano Ronaldo postigao gol za trijumf, lopta je prešla gol-liniju prije nego što je Stefan Mitrović izbio, ali arbitri to nisu vidjeli.

Selekcija Srbije je odigrala dva potpuno različita poluvremena, a drugo u kom je apsolutno nadigrala favorizovane Portugalce, pruža navijačima Orlova veliku nadu pred nastavak kvalifikacija.

Ono po čemu će se posebno pamtiti ovaj meč jeste rekord Aleksandra Mitrovića koji je 39. golom u nacionalnom dresu postao najbolji strijelac reprezentacije Srbije u istoriji.

euro

Nije dobro krenulo za Orlove. Već u 11. minutu Diogo Žota pogađa za prednost gostiju. Prethodilo je nekoliko grešaka igrača Srbije u nizu i na kraju je Žota nadvisio Nikolu Milenkovića poslije centaršuta Bernarda Silve. Sličan gol primila je Srbija i u 36. minutu. Ponovo centaršut sa desne strane, ponovo glavom Žota i ponovo kasni Milenković u markaciji.

Međutim, Srbija sjajno otvara drugo poluvrijeme. Već u 46. minutu Mitrović postiže pogodak i smanjuje na 1:2. Samo 14. minuta kasnije, Srbija dolazi do izjednačenja nakon odlične akcije. Strijelac je Filip Kostić, ali svi su odigrali izvanredno u ovom kontranapadu.

Bilbord bridge

(Izvor: rts.rs, infobirac.net)

FOTO: FSS