Riješen problem centralnog grijanja u školi u Potočarima

SREBRENICA

Riješen problem centralnog grijanja u školi u Potočarima

 

Nakon četiri mjeseca od kvara na peći, saniran je problem grijanja u školi u Potočarima, koja je područna škola Prve osnovne škole Srebrenica. Prije završetka prvog polugodišta 140 osnovaca iz Potočara su nastavu pohađali onlajn jer je došlo do kvara na kotlovima, a nakon raspisanog poziva za izbor izviđača, žalbi, čitav proces trajao je isuviše dugo što je okupilo nezadovoljne roditelje i djecu na protestu upozorenja.
 
 
Tada su se svi složili da je ovo ozbiljan problem i da se mora iznaći najbolje rješenje kako bi se nastava odvijala, a odlučeno je da se učionice griju pećima na drva, jedna peć na jednu učionicu, dok se ne saniraju kotlovi. Iz Prve osnovne škole Srebrenica saopšteno je da su instalirani novi kotlovi. Sredstva u iznosu od 14.450 KM obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
 
euro
 
 – U našoj područnoj školi Potočari ovih dana stari i dotrajali kotlovi zamijenjeni su novim sa većom energetskom snagom od prethodnih. Na ovaj način biće riješen dugogodišnji problem zagrijavanja u ovoj područnoj školi – saopšteno je iz centralne škole.
 
 
Nakon završetka onlajn nastave osnovci iz Potočara vratiće se u svoje klupe i školu koja će biti zagrijana u svim prostorijama podjednako.
 
 
(Izvor: esrebrenica.ba)
 
FOTO: esrebrenica.ba