U Milićima za vakcinaciju prijavljeno 230 osoba starijih od 65 godina

MILIĆI

U Milićima za vakcinaciju prijavljeno 230 osoba starijih od 65 godina

 

Epidemiološka situacija na području opštine Milići tokom ovog mjeseca je nepovoljna što potvrđuju i podaci o broju zaraženih, a zaključno sa jučeranjim danom ukupno 32 osobe su pozitivne na kovid 19, a 96 je u izolaciji.

 – Vakcinacija stanovništva još nije počela, a u procesu imunizacije su zdravstveni radnici milićkog Doma zdravlja, te bolnice i pecijalističkog centra Boksit – kaže Ljiljana Živković, sanitarno-ekološki tehničar HES doma zdravlja Sveti Nikola Milići.

 – Mi smo trenutno u fazi vakcinacije zdravstvenih radnika s tim da je dio radnika vakcinisan u Srbijim a prošle nedjelje je završena i njihova revakcinacija. Što se tiče vakcinacije u domu zdravlja, prošle nedjelje smo vakcinisali ukupno 15 zdravstvenih radnika, a revakcinacija drugom dozom planirana je 1. aprila – kaže Živkovićeva i naglašava da je dom zdravlja uputio poziv građanima, prvenstveno starijim od 65 godina, da se ukoliko žele, prijave za vakcinaciju preko timova porodične medicine.

 – Lica preko 65 godina mogu se prijaviti preko timova porodične medicine na broj telefona 056/741-025. Do sada je prijavljeno 230 lica starijih od 65 godina i 79 lica do 65 godina. Uputili smo i dopis svim institucijama, većim preduzećima i javnima ustanovama da nam dostave broj, svojih zaposlenih koji su zainteresovani za vakcinaciju. Trenutno imamo Sputnjik-V vakcinu – kaže Živkovićeva.

Tri medicinske sestre iz doma zdravlja su prošle obuku za provođenje vakcinacije, a opštinska uprava pružiće logističku i tehničku podršku.

Dezinfekcija objekata

Zbog nepovoljne epidemiološke stiacije, na području opštine Milići biće nastavljena dezinfekcija javnih objekata.

 – Pozivamo i zajednice etažnih vlasnika (ZEV) da se prijave nadležnima i da, ako smatraju da je potrebno, preuzmu dezinfekciona sredstva i izvrše dezinfekciju zajedničkih prostorija u stambenim zgradama – saopšteno je iz opštine Milići.

Vaš Shooter!

(Izvor: magic.ba)