БРАТУНАЦ

U Bratuncu porast broja zaraženih, uvedene nove mjere – u marketima do 10 lica, bankama, šalter-sali i drugim uslužnim objektima do 2 lica

U Bratuncu porast broja zaraženih, uvedene nove mjere – u marketima do 10 lica, bankama, šalter-sali i drugim uslužnim objektima do 2 lica

163682410 1931955583618970 851144215583694107 n

 

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac na jučerašnjem sastanku odlučio je da uvede dodatne mjere zaštite i prevencije od virusa korona. Na sastanku je rečeno da je pozitivno 27 osoba, dok su u izolaciji 32 lica, a na bolničkom liječenju nalazi se jedna osoba.

Prema informacijama koje su iznesene na sastanku konstatovano je da se broj lica koja su zaražena utrostručio u poređenju sa prošlim mjesecom.

euro

Štab je usvojio nove rigoroznije mjere Republičkog štaba koje su na snazi do 29. marta, a sve u cilju smanjivanja broja zaraženih i zaštite zdravlja. Procjenjujući da je epidemiološka situacija u Bratuncu trenutno nepovoljna, odlučeno je da se uvedu strože mjere zaštite, koje će biti navedene u novoj naredbi, a koje se odnose na mjere Republičkog štaba.

U Bratuncu će, između ostalog, biti strogo zabranjene sve igre na sreću, ograničen broj lica u marketima do 10 lica, bankama, šalter-sali i drugim uslužnim objektima do 2 lica, uz dezinfekciju i obavezno nošenje zaštitnih maski.

centar logo 1 1

Štab  je odlučio da se svakodnevno vrši dezinfekcija ulaza javnih ustanova i preduzeća, te  haustora  i ulaza u stambene zgrade na području opštine Bratunac.

(Izvor: esrebrenica.ba)