Akcija „Skiper“ u BiH i Srbiji – u Zvorniku uhapšene četiri osobe, preko Drine prokrijumčarili više od 100 migranata

ZVORNIK

Akcija „Skiper“ u BiH i Srbiji – u Zvorniku uhapšene četiri osobe, preko Drine prokrijumčarili više od 100 migranata

 

Na području BiH u toku je akcija „Skiper“ u kojoj su u Zvorniku uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata, prenosi Srpskainfo.

Istraga je realizovana u saradnji sa agencijama iz Srbije, a usmjerena je na otkrivanje i razbijanje organizovanih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata, preko granice na rijeci Drini, pa dalje preko teritorije Bosne i Hercegovine, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju sigurnosnu situaciju u BiH, prouzrokovanu prilivom ilegalnih migranata.

 – Aktivnosti je na terenu realizovala je SIPA, uz poodršku MUP-a Republike Srpske, OBA BiH i Službe za poslove sa strancima BiH – rekli su u Tužilaštvu BiH.

 Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su djelovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od 100 migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

– U toku su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH. Osumnjičeni se terete za krivično djelo Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata. U isto vrijeme na području Srbije uhapšeno je pet pripadnika navedene grupe za krijumčarenje migranata među kojima je i osumnjičeni organizator – istakli su u Tužilaštvu.

(Izvor: srpskainfo.com)