U Zvorniku počela imunizacija starijih od 65 godina – dnevno se vakciniše 100 prijavljenih lica

ZVORNIK

U Zvorniku počela imunizacija starijih od 65 godina – dnevno se vakciniše 100 prijavljenih lica

 

U prizemnim prostorijama zgrade Moskva u Zvorniku, koja su određene za proces vakcinacije, započela je imunizacija stanovištva starijeg od 65 godina prema ranije sačinjenim spiskovima u timovima porodične medicine po redosljedu prijavljivanja.

Kako nam je saopštila Cvijeta Ostojić Vasić, načelnik Higijensko-epidemiološke službe zvorničkog Doma zdravlja planirano je da se dnevno vakciniše 100 prijavljenih.

 – Imali smo 670 prijavljenih u prošloj sedmici, a plan je da vakcinišemo po 100 dnevno. Mi ih sve pozivamo na vrijeme da znaju svoj termin – rekla je Ostojić Vasić i dodala da se svi stariji od 65 godina i dalje mogu prijavljivati za imunizaciju.

Ona je apelovala na lica koja su pozvana da se vakcinišu, a imaju neki opravdan razlog da ne prime vakcinu u tom terminu, da se jave u HES kako bi oni pozvali sljedeću osobu sa spiska da vakcina ne propada.

 – Ukoliko se neko bez opravdanih razloga ne pojavi u zakazanom terminu vakcinacije, on će biti skinut  sa spiska – istakla je Ostojić Vasić i dodala da nakon imunizacije starijih od 65 godine ide vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima.

(infobirac.net)