ЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

Pres konferencija u JZU „Bolnica Zvornik“ – Mićić: Kapaciteti na izmaku, medicinsko osoblje premoreno

Pres konferencija u JZU „Bolnica Zvornik“ – Mićić: Kapaciteti na izmaku, medicinsko osoblje premoreno

viber image 2021 03 22 12 20 35

 

Epidemiološka situacija je pogoršana, kapaciteti su na izmaku, a medicinsko osoblje je premoreno, saopštila je na pres konferenciji Sandra Mićić, specijalizant infektivnih bolesti u JZU „Bolnica Zvornik“ govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u regiji i ovoj ustanovi.

Ona je dodala da je kompletno osoblje na izmaku snaga.

 – Mi smo zaista premoreni, dežurstva nekada traju i po 30 sati, a nama stižu sve teži pacijenti i odmah po prijemu neophodan im je neki vid mehaničke ventilacije. Nedavno smo imali i jednog čovjeka, 1980. godište, koji je zbog teškog stanja prebačen u UKC u Banjaluku, gdje je završio na respiratoru – rekla je Mićićeva i ponovila da osoblje trpi veliki pritisak jer su „stalno u bolnici i situacija za njih postaje neizdrživa“.

euro

Doktor Duško Mlađenović istakao je da su kapaciteti skoro popunjeni, trenutno je jedna pacijentkinja intubirana, a još njih sedam je na nekom vidu mehaničke ventilacije.

 – Sada nam stižu i mlađi pacijenti sa teškom kliničkom slikom i čini mi se da nikada nije bilo teže jer većina pacijenata koja nam dolazi zahtijeva kiseoničku terapiju. Nove mjere koje su od danas uvedene su potpuno opravdane kako bismo prekinuli ovaj talas jer ćemo, ako ovako nastavi, biti zaista u velikom problemu –  rekao je Mlađenović i poručio građanima da se vakcinišu.

(infobirac.net)