БОРИЛАЧКИ СПОРТОВИ

„Sokolovima“ četiri medalje na Prvenstvu BiH u Lukavcu

„Sokolovima“ četiri medalje na Prvenstvu BiH u Lukavcu

viber image 2021 03 20 15 56 29

 

Na Prvenstvu BiH za seniore, koje se danas održava u Lukavcu, džudisti zvorničkih „Sokolova“ osvojili su četiri medalje. 

 – U kategoriji -48kg Sandra Popović je nakon dva dobijena meča izgubila meč u finalu i postala viceprvak BiH. Njena mlađa sestra Sandra Popović, iako joj je tek prva godina u konkurenciji kadeta, okitila se bronzanom medaljom pobijedivši dva meča i izgubivši meč u polufinalu. U ženskoj konkurenciji -78 kg, iako sa svega 72 kg, mlada Andrea Savić se domogla bronzane medalje ispred mnogo iskusnijih takmičarki – rekao nam je Dalibor Bošković, sportski direktor kluba.

viber image 2021 03 20 15 40 25

U muškoj konkurenciji Marko Rosuljaš je, pobijedivši tri meča i sa jednim izgubljenim u polufinalu, u jakoj konkurenciji, stigao do trećeg mjesta i bronzane medalje, dok je Milan Bjelica u kategoriji do -100 kg zauzeo peto mjesto.

 – Bogdan Vuković i Jovan Erdelić nisu izborili plasman, ali i sam nastup za ove mlade momke je rezultat sam za sebe – rekao je Bošković i dodao da je ovaj rezultat „Sokolova“, pored rezultata od prošlog vikenda kada su djevojke zauzele prvo mjesto u generalnom plasmanu na Prvenstvu Srpske za seniore, podjednako važan i bitan.

viber image 2021 03 20 15 40 34

 – Ovo su veliki uspjesi, a najbitnija takmičenja u ovoj godini nam tek predstoje. Siguran sam da će Sokolovi tek pokazati svoj puni kvalitet i rad u narednom periodu – zaključio je Bošković.

viber image 2021 03 20 15 40 20

(infobirac.net)