PU Zvornik: U narednom periodu kontrola nepropisno parkiranih vozila

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik: U narednom periodu kontrola nepropisno parkiranih vozila

 

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić,  je na danas održanoj konferencij za štampu apelovao na građane Zvornika, vozače, da kao savjesni učesnici u saobraćaju svoja vozila  propisno  parkiraju  i  na mjesta koja su za to predviđena, prenio je radioosvit.com.

On je najavio da će policijski službenici u narednom periodu pojačati svoje aktivnosti sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranje u samoj gradskoj zoni,  u blizini objekata i institucija koje su od posebnog značaja.

Vaš Shooter!

Erkić se tokom konferencije  osvrnuo i na migrante,  te rekao da je  na području Policijske uprve Zvornik u februaru registrovano 20  ilegalnih migranata. 

 – Svi  migranti bili su punoljetni muškarci, osim jednog lica koje je bilo maloljetno. U februaru nije registrovano nijedno krivično djelo koje su počinili migranti, niti je bilo krivičnih djela ili prekršaja u kojima su migranti bili žrtve – rekao je Erkić.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja prema njegovim riječima, u februaru su na području Policijske uprave Zvornik registrovane 43 saobraćajne nezgode, što je manje za dvije  nezgode u odnosu na isti mjesec prethodne godine. 

Od ukupnog broja  nezgoda, devet je bilo  sa nastradalim licima – dvije saobraćajne nezgode sa teže, a sedam sa lakše povređenim licima. U februaru je kontrolisano 1.174 vozača i vozila, dok su  izdata 1.298  prekršajna naloga.   

euro

Iz saobraćaja je isključeno 21 vozilo i 83 vozača, od kojih je 61 vozač isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je osam vozača  isključeno iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgnu testu na prisustvo opojnih droga u organizmu.   

Najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda je nedržanje odstojanja između vozila što je bio uzrok devet saobraćajnih nezgoda, rekao je  načelnik Sektora policije  PU Zvornik.

Načelnik  odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije PU Zvornik Srpko Milošević rekao je da su u proteklom mjesecu registrovana 43 krivična djela, što je za tri više  nego u istom periodu  prošle godine.

Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijet je 41 izvještaj protiv 43 lica. Milošević je dodao da je od 43 registrovanih krivičnih djela,  37 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta.

 – Deset djela je bilo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta u kojima pričinjena matrijalna šteta u iznosu od 117. 851 KM – rekao je Milošević.

(Izvor: radioosvit.com)