Višković zatražio prioritetnu vakcinaciju vozača u međunarodnom teretnom prevozu

REGION

Višković zatražio prioritetnu vakcinaciju vozača u međunarodnom teretnom prevozu

 

Moguća najava uvođenja kovid pasoša, kako je najavljeno od Evropske komsije očekuje se 17. marta i moguće je da će kovid pasoši biti uslov za prelazak granica između država, što se može odraziti na protok robe i ljudi, piše banjaluka.net.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je za Banjaluka.net, da je zatražio od ministara u Vladi ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića da se u prioritetne grupe za vakcinaciju uvrste vozači u međunarodnom teretnom prevozu.

– Zatražio sam od ministara da se u plan vakcinacije prioritetno uvrsti vakcinacija vozača u međunarodnom teretnom prevozu da ne bi bio doveden u pitanje prekogranični prelazak kamiona i da ne bi došlo do ekonomskih poremećaja u Republici Srpskoj – rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković za Banjaluka.net.

Zbog najava uvođenja kovid pasoša zatražio je da se organizuje vakcinacija zaposlenih u ovoj grani privrede kako ne bi bila ugrožena ekonomija Republike Srpske, a i izvoz i uvoz roba iz Republike Srpske i u Republiku Srpsku.

euro

Obzirom da je za revakcinaciju potrebno najmanje 21 dan od vakcinisanja premijer Višković naložio je da se u Plan vakcinacije uvrste i prioritetno vakcinišu vozači u međunarodnom teretnom prevozu.

(Izvor: banjaluka.net)

FOTO: infobirac.net