ЗВОРНИКОСТАЛИ СПОРТОВИ

Rukometni meč između Drine i Sloge 2 prekinut u 34. minutu

Rukometni meč između Drine i Sloge 2 prekinut u 34. minutu

rukomet

Na proljećnoj premijeri rukometaši Drine nisu završili svoj susret protiv Sloge 2 koji je prekinut u 34. minutu zbog međusobne tuče, pri rezultatu 18:16 za goste. Utakmica sa mladom ekipom Sloge iz Doboja je sve do momenta incidenta bila fer, prava borba za svaku loptu uz par čarki koje ova igra nosi sa sobom. Do incidenta je došlo kada je domaći igrač u kontri zaustavio igrača Sloge, koji je odgovorio psovkom, a igrač Drine odgurivanjem, nakon čega je došlo do toga da se umiješaju ostali igrači. U pravom stampedu koji je uslijedio došlo je do kontakta među igračima gdje je većina smirivala situaciju, što je i učinjeno. Igrači su bili svjesni da su pretjerali, sportski pružili ruke jedni drugima, bez bilo kakvih daljih sukoba. 

Delegat i sudije su postupili po pravilima igre i prekinuli utakmicu, a bitno je istaći da je suđenje bilo zaista korektno.

– Ne želim da se ovakve scene viđaju na terenu, ovo je samo trenutak slabosti za obje ekipe, a tome svjedoči i sportski pozdrav na kraju svega. Ekipa Sloge ostaje prijatelj ekipi Drine i uvijek su dobrodošli u Zvornik, naravno ovo se ne smije i nikada neće ponoviti. Čekaćemo odluku o ishodu utakmice, ali molim čelne ljude saveza da imaju u vidu da je sukob izglađen i volio bih da se donese odluka o nastavku utakmice, pa da na kraju pobijedi rukomet. Ja ću kao trener stati ispred mojih momaka i uputiti izvinjenje svima u ekipi Sloge, a siguran sam da će i oni uraditi isto jer nema tu nikakvog dubljeg sukoba – rekao je Aleksandar Golubović, trener Drine.

Na čelnim ljudima RSRS ostaje da u narednih nekoliko dana donesu odluku o registraciji ovog meča.

infobirac.net