Šekovići: Obilježeno 28 godina od formiranja Drugog odreda Specijalne policije

ŠEKOVIĆI

Šekovići: Obilježeno 28 godina od formiranja Drugog odreda Specijalne policije

 

Parastosom u Crkvi presvete Bogorodice, te prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća u Spomen-sobi, veterani Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježili su danas, u Šekovićima 28 godina od formiranja ove ratne jedinice.

Ratni komandant jedinice Miloš Stupar istakao je da je obilježavanje bilo dostojanstveno, ali u skladu sa mjerama Vlade Republike Srpske i trenutnom epidemiološkom situacijom.

  – Nema ratišta na području Republike Srpske gdje su se vodile najžešće borbe, a da naši specijalci nisu bili tamo.  U borbama je život izgubio 21 pripadnik ovog odreda, bilo je više od 130 ranjavanja, neki pripadnici našeg odreda su ranjeni više puta, sve to nas obavezuje da taj dan obilježimo. Posebno je važno da se prisjetimo poginulih tokom rata, a i onih koji su nakon rata umrli, mi ih ne smijemo zaboraviti – izjavio je Stupar.

Јedinica je formirana 10. marta 1993. godine u Šekovićima, a u ratnim dejstvima šekovački specijalci borili su se i na sarajevskom i krajiškom ratištu, Podrinju, Ozrenu, te na drugim mjestima gdje se branila Republika Srpska.

(infobirac.net)