Nikšić slavi slobodu! Slavlje na ulicama grada: Građani uzvikuju: Pjeva Krupac pjeva Slano pade Milo, pade Brano!

REGION

Nikšić slavi slobodu! Slavlje na ulicama grada: Građani uzvikuju: Pjeva Krupac pjeva Slano pade Milo, pade Brano!

 

Poslije zatvaranja glasačkih mjesta tačno u 20 časova na ulicama Nikšića uslijedilo je okupljanje građana. Sve više građana izlazi na nikšićke ulice u iščekivanju preliminarnih rezultata, piše kurir.rs.

Najviše građana koji su se okupili koji nose  zastave je ispred štaba koalicije “Za budućnost Nikšića” okupljene oko Demokratskog fronta.

Okupljeni nose zastave Srbije, stare crnogorske, a pale se i baklje, dok građani pjevaju horski: “Nećeš vise Mađariću hapsit Srbe po Nikšiću” i “Pjeva Krupac pjeva Slano pade Milo, pade Brano”, prenosi Kurir.

euro

Kako prenosi Blic, prema prvim projekcijma koje je objavio “CeMI” na osnovu 29,1 odsto obrađenih glasova, DPS Mila Đukanovića odnosno lista “Evropski tim za Nikšić” je osvojio najviše glasova – 38,7, ali dvije opozicione liste imaju više od 50 odsto glasova – Za budućnost Nikšića 27,4, a Mir je naša nacija – 24 odsto glasova.

Kako je objavio CeMI, Narodni pokret ima 3.5 odsto glasova, SDP 2.8, a Crno na bijelo 3.5 procenata.

 – Bez obzira na to što se održavaju samo u drugom po veličini gradu u Crnoj Gori lokalni izbori u Nikšiću imaju globalni karakter jer se održavaju svega pola godine nakon parlamentarnih izbora kada je došlo do promjene vlasti i godinu dana prije predsedničkih izbora na kojima bi trodecenijska vladavina Mila Đukanovića mogla i definitivno da ode u istoriju – prenio je Blic.

(Agencije)