СРПСКА И СРБИЈА

Za vikend se u Srbiji sve zatvara osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pupmi – Suspendovane sve manifestacije

Za vikend se u Srbiji sve zatvara osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pupmi – Suspendovane sve manifestacije

7142040 gojkovic s

 

Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mjere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković poslije sjednice Kriznog štaba.

Sljedeće nedjelje nastavlja se onlajn nastava za srednje škole, ali će se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete na onlajn nastavu prebaciti i stariji razredi osnovne škole (od petog do osmog razreda). Niži razredi nastavljaju kao i do sada, rekao je Gojković.

Zoran Gojković je precizirao da su sve kulturne manifestacije za vikend suspendovane. Kada je riječ o sportskim događajima, ističe da će se odvijati one utakmice koje ne mogu da se odlože zbog unaprijed dogovorenog sistema takmičenja i termina.

Istakao je da će punktovi za vakcinaciju raditi nesmetano.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s mjerama, istakao je Gojković.
Krivac za sve što nam se događa u ovom trenutku jeste koronavirus i sve moguće mutacije, ali su najveći krivci ljudi koji se ne pridržavaju mjera, rekao je Gojković.

Poručuje da, ako se pandemija otegne u nedogled, virus će imati priliku da mnogo više mutira, i sve što je cio svijet radio sa vakcinacijom i antitijelima će biti bačeno u vodu.

– Zbog toga molimo sve da se što prije vakcinišu. Zato smo kupili sve moguće vakcine, maksimalno smo istrajni na tom putu. Pozivam sve građane da shvate da nam je jedini spas da se najveći broj građana vakciniše. Ne samo u Srbiji, nego i u svijetu –  naveo je Gojković.

infobirac.net