ЗВОРНИК

Vakcinisano osoblje i korisnici doma u Kiseljaku, krenula revakcinacija u zvorničkoj bolnici

Vakcinisano osoblje i korisnici doma u Kiseljaku, krenula revakcinacija u zvorničkoj bolnici

viber image 2021 03 11 10 45 08

 

U Domu za stara lica u Kiseljaku jutros je započela vakcinacija korisnika i osoblja ove ustanove, što je samo dio od 100 osoba iz privatnih medicinskih, stomatoloških i farmaceutskih ustanova te domova za stara lica u Zvorniku koliko ih se prijavilo za ovaj vid imunizacije u borbi protiv virusa korona. 

Zoran Radosavljević, direktor Doma za stara lica zahvalio se Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Gradskoj upravi jer su obezbijedili da ova lica i osoblje među prvima krene u preventivne mjere u borbi sa virusom.

vak

 – Danas se vakcinisalo tridesetak naših korisnika i desetak radnika. Danas su vakcinisani korisnici, a sutra će biti vakcinisani i radnici – rekao je Radosavljević i dodao da je vakcinacija je jedini vid zaštite svih nas.

On je istakao da u proteklom periodu nisu imali smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona.

 – Nismo imali ni težih slučajeva već jedan blaži slučaj. Mi činimo sve da ne unesemo virus u našu ustanovu, a posjete su zabranjene – rekao je Radosavljević i istakao da su oni praktično u karantinu od 28. februara prošle godine.

v

Po riječima Cvijete Ostojić Vasić, epidemiologa u zvorničkom Domu zdravlja oni su juče završili vakcinaciju medicinskih radnika u privatnim ustanovama.

 – Danas smo jednu grupu u Domu vakcinisali, a sutra ćemo vakcinisati drugu grupu. Iduće sedmice ćemo završiti vakcinaciju i u drugom domu za stara lica u Karakaju. Nakon toga, očekujemo nove količine vakcina jer je ministarstvo pozvalo stanovnike starije od 65 godina da se prijave timovima porodične medicine za vakcinaciju. Juče smo sa predstavnicima Gradske uprave u Zvorniku razgovarali o prostoru na kome će biti vakcinacinalni punkt. To će sve biti spremno u narednoj sedmici, očekujemo i spiskove jer se građani telefonom prijavljuju za vakcinisanje – istakla je Ostojić Vasić i dodala da se mogu prijaviti i oni koji su stariji od 65 godina, a nigdje nisu evidentirani u timovima porodične medicine ponovovši da je revakcinacija planirana za tri nedjelje od primanja prve doze.

viber image 2021 03 11 13 24 23 1

U zvorničkoj bolnici danas počela revakcinacija

U JZU Bolnica Zvornik danas je započela revakcinacija medicinara koji su prvi primili vakcinu u zvorničkim zdravstvenim ustanovama. 

Po riječima Ivana Popovića, direktora ove ustanove danas je proces revakcinacije završilo 40 radnika koji su primili rusku vakcinu „sputnjik“, dok je još 20 radnika revakcinisano u Srbiji.

 – Obaviješteni smo da će od naredne sedmice svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj moći da prime vakcinu, a anketiranje je već počelo – naveo je Popović.

Boris Žarković, načelnik Internog odjeljenja zvorničke bolnice istakao je da je značaj vakcinacije veliki te dodao da se ponovo povećava broj zaraženih pacijenata.

 – Pored blagih lokalnih i sistemskih simptoma, nije bilo nikakvih posljedica po vakcinisane – rekao je Žerković i dodao da i vakcinisane osobe treba da se pridržavaju mjera jer vakcinisanje ne znači apsolutno zaštitu, ali štiti od teže kliničke slike. 

viber image 2021 03 11 13 24 28

(infobirac.net)