Prijava za vakcine osoba starijih od 65 godine preko timova porodične medicine – vakcinacija u domovima zdravlja

ZVORNIK

Prijava za vakcine osoba starijih od 65 godine preko timova porodične medicine – vakcinacija u domovima zdravlja

 

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozvali su lica starija od 65 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv kovida 19.

 – Pomenuta lica koja žele da ostvare mogućnost da se kroz imunizaciju zaštite od kovida radi evidentiranja treba da se jave svojim timovima porodične medicine, počevši od četvrtka, 11. marta 2021. godine – navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dodaje se da će timovi porodične medicine prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju svrstati u kategorije lica od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Zvorniku prijavljeno 100 lica iz privatnih medicinskih ustanova, apoteka i staračkih domova 

Prema podacima iz HES-a zvorničkog Doma zdravlja, na poziv za vakcinaciju prioritetnih grupa, prijavilo se 100 lica – zdravstvenih radnika, zaposlenih i korisnika staračkih domova, farmaceuta i stomatologa, a vakcinacija bi trebalo da bude završena naredne sedmice. Iz Higijensko-epidemiološke službe ističu da su ispunili sve uslove te nadležnima poslali plan rada.

 – Svi oni koji su bili zainteresovani imali su mogućnost da nam se prijave. Očekujemo da krene i informacioni sistem kako bi se i ostale prioritetne grupe stanovništva prijavile za vakcinisanje – istakla je epidemiolog Cvijeta Ostojić Vasić.

euro

(Izvor: rtrs.tv, infobirac.net)