Zvorničani upisali desetu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske – Drina Princip srušila lidera

KOŠARKA

Zvorničani upisali desetu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske – Drina Princip srušila lidera

 

Ekipa Drina Princip postigla je i desetu prvenstvenu pobjedu. U Zvorniku je pobijeđena vodeća ekipa Budućnosti iz Bijeljine rezultatom 73:65. Po četvrtinama je bilo 25:14,14:24, 18:18 i 16:9.

Iako oslabljeni neigranjem kapitena Savanovića, te Cvijića i Mihajlovića, koji su odavno van stroja, Zvorničani su veoma dobrom igrom nadvisili Bjeljince i obzirom na povoljan raspored u preostalih pet kola stekli velike izglede da se plasiraju u pej of.

euro

Prva čevrtina počela je furiozno za domaću ekipu koja je povela za 8:0 koševima Kneževića i Hadukovića. Trener gostiju Dario Čojić, zatražio je tajm-aut, ali se gosti nisu mogli ni približiti domaćinu, pa je prva četvrtina završena sa 11 poena prenosti.

Gosti su postali agresivniji u drugim dijelu igre, a domaći su promašivali izgledne prilike, pa je druga četvrtina završena sa deset poena prednosti za goste koji su na poluvremenu stigli na svega jedan poen minusa.

Vaš Shooter!

Treća četvrtina, bila ranopravna i završila se sa 18:18.

Već na početku posljednjeg perioda, domaći koševima Radosavljevića i Kovačevića idu na plus pet kada je bilo 61:56. Veoma dobrom igrom Bogičevića, Hajdukovića i Kneževića na pet minuta do kraja, Drina Prncip stiže do plus deset što je bilo najviše vođstvo domaćih u ovoj utakmici.

Najefikasniji u redovima Drina Principa bio je Dušan Knežević sa 14 poena. Hajduković je dodao 13, a Bogičević i Matić po 12 poena.

Srđan Kovačević i Stefan Radosavljević su postigli po devet, a četiri poena je upisao Tanasilović.

Vas Shooter!

Kod gostiju najefikasniji je bio Jovanović sa 16 poena, a Peljto i Blagovčanin su postigli po 12.

U idućem kolu Druna Princip  je slobodna. Do kraja prvenstva gostuje Slobodi i Student Igokei, a domaćin je ekipama Mladost Buldogs i Rogatici.

(Za infobirac.net – D.Gajić)