Otišla dva velika umjetnika – Boris Komnenić i Saša Ilić

REGION

Otišla dva velika umjetnika – Boris Komnenić i Saša Ilić

 

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini poslije teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu, prenio je rts.rs.

Glumac Boris Komnenić rođen je u Puli, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a u Beogradu je završio Fakultet dramskih umjetnosti. Najpoznatija uloga mu je bila u TV seriji “Bolji život”, gdje je tumačio lik Saše Popadića.

Značajne uloge ostvario je i u serijama “Vratiće se rode”,”Sinđelići”, “Sivi dom”, “Gore dole”, u filmovima Tajvanska kanasta, Miris kiše na Balkanu, Bal na vodi, Slučaj Laze Kostića, Prokleta je Amerika.

Vaš Shooter!

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoj rad. Nagrada filmskih susreta u Nišu, Godišnja nagrada Narodnog pozorišta, Godišnja nagrada BDP-a, Nagrada „Raša Plaović” za sezonu 2009/2010. (za ulogu Dezmonda Mortona u predstavi Državni službenici) , Nagrada Grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo za 2011. godinu.

Danas je stigla i druga tužna vijest.

Preminuo je kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika” Aleksandar Sanja Ilić, prenio je rts.rs.

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica kovida 19, saznaje RTS.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspješan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta. 

euro

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pesma Halo, halo u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1982. godine.

Dve godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju Princeza koja je postala i ostala hit. 

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine.

Sa „Balkanikom” je nastupao na koncertima širom svijeta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2018. godine.

Sa pjesmom Nova deca, grupa je ušla u finale takmičenja u Lisabonu. 

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Ilustracija, printskrin