Virus potvrđen kod 186 osoba u Srpskoj – u Zvorniku 7, Šekovićima 2, Vlasenici i Srebrenici po jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ ŠEKOVIĆI ZVORNIK

Virus potvrđen kod 186 osoba u Srpskoj – u Zvorniku 7, Šekovićima 2, Vlasenici i Srebrenici po jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 870 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 186 osoba.

Radi se o 85 muških i 101 ženskoj osobi, od kojih su 12 mlađe, 129 srednje i 45 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 44 osobe su iz Banjaluke, 24 iz Višegrada, 23 iz Trebinja, 15 iz Bijeljine, 13 iz Prijedora, osam iz Gradiške, sedam iz Zvornika, po šest iz Doboja i Кozarske Dubice, pet iz Teslića, četiri iz Modriče, po tri osobe su iz Pala i Prnjavora, po dvije iz Dervente, Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Petrova, Sokoca, Čelinca i Šekovića i po jedna osoba je iz Broda, Vlasenice, Istočnog Starog Grada, Кrupe na Uni, Laktaša, Oštre Luke, Rogatice, Srpca, Srebrenice, Foče i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi od kojih su po dvije iz Banjaluke i Gradiške i po jedna osoba iz Istočne Ilidže, Nevesinja, Rogatice, Trebinja, Mrkonjić Grada i Кostajnice.

Vaš Shooter!

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.426 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.222 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 34.624 osobe, a testirano je ukupno 197.233 osoba.

Tehnički pregled – vaš Euro petrol oil!

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 450, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 168, a u opštim bolnicama 282. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.701 osoba, a nadzor je završen kod 138.948 osoba.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, šetalište kod Drine